Hur tandblekningsmedel arbete ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-28

i jakten på vitare leende

I 2005, enligt American Academy of Cosmetic Dentistry, spenderade amerikanerna otroliga $ 1,4 miljarder. dollar på apotek och tandläkare rekommenderade whiteners . Även om målet med en mer strålande leende är lockande , det är viktigt att förstå hur tandblekningsmedel fungerar och hur säkra är de för dina tänder .

Aktiva ingredienser

Mest tandblekning produkter som tandkräm , vitare spray eller pensel-på gel lösningar har en 3 procent komponent väteperoxid . När det gäller tandblekning brickor , är 10 procent karbamidperoxid lösning i en formulerad gel . Det är åtgärder av karbamidperoxid när de sätts samman med vatten och värme eller ljus källa som arbetar för att bleka tänderna .

Till exempel, när det peroxid appliceras på tänderna , det sammansatta ändra element --- eller oxidera --- till syre molekyler . Dessa molekyler producerar fria radikaler . Den nya peroxid molekylerna bryts sedan ner de föreningar som är låsta till de små porerna i emaljen och dentin , göra den till en färglös biprodukt . Denna förändring skapar en lättnad effekt . Eftersom karbamidperoxid är mer stabil och bryts ned långsammare än väteperoxid , den har en längre hållbarhet och ett mer förutsägbart resultat . Omkring 50 procent av blekning sker inom de första två till sex timmar .

Hälso -relaterade frågor

Tandläkare övervakas i hemmet tandblekning produkter inte har visat sig ge en risk för cancer enligt fristående tandläkare läkare studier , och inte orsakar cellskador . Koncentrationen av peroxid är ganska lågt , kontakten med tandköttet är minimal och med ordentlig tandvård riktlinjer , säkra att använda . Dessutom ger ett naturligt producerat förening inom vår saliv ett försvar mot de negativa effekterna av peroxid genom att neutralisera cirka 30 mg inom en minut efter dess ankomst .

Skador Long Term

Undersökningar som genomförts i över ett decennium av American Dental Association (ADA ) har tagit fram litteratur som säger att det inte finns någon effekt på " mikrohårdhetsprovning " --- ser detta som mineralhalt --- av tandytor när man använder 10 procent whiteners karbamidperoxid . Jämförande studier visar att exponering för läsk eller fruktjuice ge liknande resultat .

Tandvård varnar

Beroende på vilken typ av fyllning som används material , kan det finnas viss färgförändring som kan leda till oönskade problem. Om detta är din oro , skulle du kolla bäst med din tandläkare direkt innan du tar på någon hemma- systemet .

metylmetakrylat , en tand plast , kan vända orange i närvaro av en peroxid blekmedel och en amalgam fyllning kan vända grönt . Dessutom kan vissa porslinsfasader , kronor eller broar ska genomsyras från baksidan , ändra färg på en eller flera tänder i synnerhet .

Det har funnits riktlinjer för vissa dentala produkter i det förflutna , men inte alla tillverkare måste delta eftersom den amerikanska Food and Drug Administration ( FDA ) inte lägger tanden whiteners i samma kategori som en drog . Det föreslås av dentala samfundet i allmänhet att at- home fack -baserade produkter inte överstiga 10 procent koncentrationen karbamidperoxid .

Previous:nothing Next:vad är en fasad ?

Relaterade artiklar


 • Hur man överlever en resa till tandläkaren
 • hur du bota din dålig andedräkt på enkelt sätt
 • hem rättsmedel för dike mun
 • alternativ till tandkronor
 • ozon behandling för karies
 • alternativ till rotkanaler
 • Skillnaden mellan fast och tillfälligt tänder
 • Vad är tandbroar gjord av ?
 • hur du tar bort en tand för ett tandimplantat
 • hur man kan bota en tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com