effekterna av en tandvärk

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-16
tandvärk hänvisa till smärta i eller runt en tand eller tänder . De flesta fall av tandvärk orsakas av tandproblem som håligheter , sprickor eller utsatt tandroten . Ibland tandvärk kan också bero på sjukdomar i tandköttet och problem med mandibular leden. Tandvärk kan variera från mild till svår på smärtan skala. Beroende på orsaken , kan också leda till andra problem . Söker en tandläkare bistånd kan förhindra ytterligare problem uppstår som en följd av tandvärk .

Känslighet för kyla och värme

Vissa typer av tandvärk kan göra en individuell mycket mer känsliga för kyla och varm mat och dryck , noterar Konsumentguide för odontologi på sin webbplats . Ofta händer detta när en person har ett tuggummi lågkonjunktur , emalj förlust eller hålrum som lämnar tand nerver utsätts för.

Svullnad

En tandvärk orsakad av en infektion eller böld kan leda till svullnad i ansiktet om de lämnas obehandlade . Svullnaden är ofta åtföljs av en smärta i bultande sorten . Både svullnad och smärta kan expandera från en lokal område upp käkarna . Den ansiktssmärta beror i ansiktet och tänderna har samma utbud av nerver , konstaterar helt enkelt tänder webbplats .

svår smärta

En tandvärk på grund av hål eller infektion som börjar ganska milda eller intermittent mycket snabbt kan framsteg till svår , konstant smärta . Intermittent smärta från stimuli som att äta varm eller kall mat eller att borsta indikerar att tandens integritet kan sparas , enligt The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket . Men om inga åtgärder vidtas för att rädda tanden , kan en abscess uppstå .

Förestående Emergency

Ibland tandvärk beror på befintliga problem som har gått oupptäckt och långsamt framåt , konstaterar en MedicineNet artikel . Till exempel smärta runt tänder och käkar kan indikera försämring hjärtsjukdom , och öron och bihåleinflammation . Tandvärk kan också vara ett symptom på framåt tandköttsproblem . I dessa fall är ilningar i tänderna en signal att agera snabbt innan sjukdomen blir en medicinsk nödsituation.

Sinuit kan orsakas av en obehandlad dental infektion , enligt The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket . Detta är dock sällsynt . En annan sällsynt men möjlig komplikation är IHÅLIG sinus trombos eller Ludvigs angina , som är livshotande tillstånd .

Previous:nothing Next:natriumbikarbonat och tänder

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med polident ?
 • Hur desinficera jag en tand nattvakt ?
 • hur man vända fluoros
 • hur man får vitare tänder : Ge din hackar en behandling
 • hur att bleka tänderna på tre sätt
 • hur man kan bli av munsår på tungan
 • hur man rengör tandkronor
 • hur man fixar tandkronor
 • hur du lagrar en del plast tänder bron när den inte bär det
 • hur man ska äta för friska tänder & tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com