effekterna av läppen ringar på tänderna & tandkött

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-15
Piercing är ett populärt sätt att dekorera kroppen och förbättra funktioner . Medan utvecklingen är populär , inte läpp piercing presentera några problem för mun och tandkött . Om du vill få en piercing , alltid besöka en yrkesman som följer ordentlig sanitär praxis . Se till piercing rengörs med munvatten regelbundet för att undvika infektion .

Gum Irritation

En läpp ring som ständigt gnuggar mot tandköttet kan orsaka irritation och slitage . Tandköttet kan dra sig tillbaka efter en piercing , och detta kan leda till permanenta skador på munnen . Det finns en betydande ökning av risken för patienter med en tunga , läpp eller kind piercing att uppleva gingival recession , enligt University of Hawaii . Detta kan leda till tandlossning av tandroten , som kan bli utsatt när tandköttet drar sig tillbaka .

Tooth Irritation

En läpp piercing kan skaver mot insidan av nedre tänder . Placeringen av piercing bestämmer var slitaget kommer att ske på tänderna . De som genomborra den centrala delen av läppen kommer att uppleva skaver mot de nedre framtänderna .

störa äta och tala

En lip ring kan störa hur munnen former ord . Detta kan leda till ett talfel som orsakas av läppen smycken . Läppen ring kan också störa ätande.

bakterieinfektioner

Det finns en ökad risk för bakteriell infektion efter en piercing , enligt American Dental Association . Munnen är full av bakterier , och en piercing tillhandahåller ett inträde till kroppen som kan leda till infektion. God hygien är viktigt efter en piercing av något slag , men en läpp eller tunga piercing är särskilt känsliga för bakterier , och därför bör vara extra noga .

Inflammation

Inflammation i läppen ofta inträffar efter en piercing . Svullnad i munnen kan tyda på en infektion som bör utvärderas av en läkare om det inte minskar inom några dagar efter piercing .

Allergier

Vissa patienter kan vara allergiska mot de metaller som används i munnen smycken . Detta kan orsaka en allergisk reaktion , som kan vara allvarliga och till och med livshotande .

Överdriven Dregling

Munpiercing stimulera spottkörteln , vilket resulterar i häftig dregling . Denna biverkan av munnen piercing kan vara ett pinsamt skick .

Previous:nothing Next:hur man kan undvika att få hål i tänderna

Relaterade artiklar


 • hur tandtråd med fast hållare
 • hur att neutralisera surheten tungan
 • hur man byter tandfyllningar
 • hur du kan trösta tandvärk
 • hur man hittar och välja en bra tandläkare
 • akut nekrotiserande parodontit
 • hur man gör borsta tänderna kul
 • vad man ska göra för lichen planus i munnen ?
 • hur man gör en naturlig munnen tvätta
 • grapefrukt utsäde utdraget för tand smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com