hälsosamma alternativ till tuggummi

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-13
Tuggummi kan inte bara bada dina tänder och tandkött i socker utan även leda till käke och tand värk . Sockerfritt tuggummi innehåller ofta antingen aspartam eller sorbitol , den första är potentiellt toxiska och ökar din hunger , och den andra blir en farlig laxerande i stora doser. För att undvika dessa effekter är det bäst att hålla sig borta från tandköttet helt och hållet.

Men det finns andra sätt att få nytta av tuggummi , oavsett om du söker friskare andedräkt , ökad salivutsöndring, en söta eller Minty smak , eller bara letar efter något att tugga .

lakritsrot

Tugga på en pinne av lakritsrot är en naturlig , hälsosamt alternativ till tuggummi . Enligt HerbsAreSpecial. com , en webbplats baserad på Isabell Shipard böcker "Hur kan jag använda örter i mitt dagliga liv ? " , har den använts sedan urminnes tider i Kina , Europa , Afrika , Indien och Medelhavsområdet för att lugna och föryngra , stöd matsmältningen och lindra halsont . Lakrits kvistar var även tuggas tills borstiga och sedan användas som tandborstar innan tandborstar fanns . Naturligt söta , men innehåller inget socker , kanske lakritsrot vara precis tuggummi ersättning du behöver .

Persilja

Persilja är en vanlig ört du kan hitta i affären eller växa hemma . Persilja är känd för frisk andedräkt . Tugga är persilja ett bra sätt att få lite grönt i kosten också . Om du tuggar tuggummi så att du inte får dålig andedräkt, kan några fjädrar av persilja vara vägen att gå .

fänkålsfrön

fänkålsfrön också bota dålig andedräkt. Detta beror på dess starka arom , som kan dölja lukten av tidigare konsumerade livsmedel , utan även mot sina väsentliga oljans antibakteriella egenskaper , vilket bevisas i " Antioxidant och antimikrobiell aktivitet av eterisk olja och extrakt av fänkål , " en artikel, som publicerades i April 14 , 2009 års upplaga av " smak och doft tidning " och redovisas på http://www3 . interscience. wiley. com . Fänkål frön är också mycket bärbar-som i en liten burk i fickan , kan de vara så lättillgängliga som ett tuggummi

In-The-Shell Pistaschmandlar

Pistaschmandlar är ett bra alternativ till tuggummi . för dem med en muntlig fixering . De är protein-packade , men du kommer inte äta för många av dem eftersom det kräver en del arbete att ta bort dem från deras skal . Om du tar bort sina skal med tänderna , hittar du dem ganska tillfredsställande tuggummi ersättare .

Tea Tree tandpetare

Många människor som inte vill de negativa effekterna av tuggummi tur att hålla en tandpetare tee träd mellan sina tänder . Uppfriskande mint och även saliv-producerande-men utan skadeverkningar av socker eller kraftigt tugg-tea tree tandpetare är en populär efter måltider tuggummi alternativ . Regelbundna tandpetare fungerar också , även om de inte har någon smak .

Previous:nothing Next:allmän tandläkare vs ortodontister

Relaterade artiklar


 • typer av mänskliga tänder
 • hur till återvinna från tandköttet graf kirurgi
 • Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent
 • hur man gör en tand tillfällig krona
 • vad är galvanisk chock ?
 • kortfattad beskrivning av människors tänder
 • vad är banding när man får tandställning ?
 • vad ska man gurgla när ditt tandkött är svullna ?
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • hur man bär en bit skena
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com