hur man borsta på rätt sätt med hängslen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-16
God tandhygien är alltid viktigt , speciellt medan tandreglering . Hängslen är ett underbart sätt att rätta till dåligt tänder och korrigera ett " dåligt bett " samt lindra käken smärta i samband med TMJ störningar . Men om extra åtgärder inte vidtas för att hålla tänderna rena under behandlingen , kan de nackdelar börja uppväger fördelarna av behandlingen . Konsoler och bågar kommer att samla mat . Om plack är kvar på tänderna under längre tid urkalkning platser kommer att utvecklas. Dessa ljusa vita fläckar och början stadier av ett hålrum och är permanent . Men genom att borsta korrekt och adekvat sätt en stor , vacker resultat kan uppnås

Du behöver :
Mjuk pensel tandborste ( manuell eller elektrisk kommer att göra )
. vatten.
En tandkräm som godkänts av ADA .
Mirror .


1 .
Först och främst, våt borst av din tandborste och tillämpa en ärtstora mängd tandkräm på borsten . Vinkla borsten så att stråna är riktad uppåt. Nu , börjar med dina bästa tänder , placera borsten så att borsten rör underkanten av din parentes . Försiktigt vicka borsten fram och tillbaka hela vägen runt , se till att du får mycket tillbaka tänder. Borst av din pensel ska få under archwire och ta bort fångade mat . Gör detta i ca 30 sekunder .
2 .
Nu vill du hålla borsten i samma vinkel och borsta tänderna botten . Upprepa samma metod och se till att när du borstar den nedre tänder som du försiktigt masserar tandköttet när du tar bort plack och mat . Fortsätt hela vägen runt med borsten fortfarande vinklade upp .
3 .
Nästa ni kommer att fortsätta borsta ansiktet ytor på tänderna , men nu med borsten vinklas ner . Starta tillbaka med den övre tänder och vicka borsten försiktigt om parentes . Se till att du försiktigt massera tandköttet av dina bästa tänder när du borstar . Fortsätt hela vägen runt och sedan göra samma sak för den nedre tänderna .
4 .
Nu kan du ta din pensel och punkt borsten rakt på , som du normalt skulle borsta och gå runt de övre och nedre tänder . Flytta borsten i långsamma, små cirles .
5 .
När du har borstat runt alla hängslen , kan du avsluta med att borsta insidan och tuggytor tänderna som vanligt . Se till att hålla borsten i ett lätt grepp så att du inte borstar för hårt . Var också noga med att ägna särskild uppmärksamhet åt de bakersta tänderna . De är lite svårare att hålla rena eftersom de är svårare att nå .
6 .
När du är klar , skölj noggrant med vatten och glöm inte att borsta tungan ! Kontrollera alltid dina tänder i en spegel när du är klar så att du gjorde ett bra jobb . Det bör ta en bra 3-4 minuter varje gång du borstar .

tips och varningar


 • Använd alltid lätt tryck när du borstar tänderna , speciellt när du borstar runt tandkött . Borstar för hårt kan orsaka gingival recession . Det är där ditt tandkött faktiskt kommer att börja receed och rötter i dina tänder kommer att exponeras. Tandköttet växer inte tillbaka ! Om ditt tandkött är svullna , röda eller blöder när du borstar du kan behöva se din tandläkare eftersom detta är tecken på tandköttsinflammation.


 • Previous:nothing Next:effekterna av en tandvärk

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av dålig andedräkt evigt
 • naturliga sätt att stoppa bruxism
 • pediatriska dental infektion
 • hur att bleka tänderna på tre sätt
 • hur man får gratis tandställning i Los Angeles
 • hur du gör din egen tandkräm för att spara pengar
 • Hur krympa svullet tandkött
 • hur man hittar billiga hängslen
 • Hur du tar hand om ditt tandkött
 • oral smärtlindring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com