hur man får tonsill stenar ut

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-24
Tonsill stenar ( tonsilloliths ) är ett pinsamt problem som många inte ens inser att de har . Som namnet antyder kan tonsill stenar förekomma hos de människor som fortfarande har sina tonsiller , antingen helt eller delvis . Tonsiller har sprickor, och i dessa sprickor mat kan fastna . Tonsiller är naturligt utformade för att fånga bakterier i munnen innan den kommer in i kroppen . Men blandar denna bakterie med mat i tonsillerna , som då calcifies ( härdar ) och skapar tonsiller " stenar " , mjuka små vita stenar inne i tonsill skreva . Dessa tonsill stenar kan se ut som små vita fläckar eller prickar på tonsiller inuti munnen . Tonsill stenar kan direkt bidra till dålig andedräkt ( dålig andedräkt ) , och studier har visat att majoriteten av personer med dålig andedräkt faktiskt har dessa stenar i munnen . Att bli av med dessa tonsill stenar kan hjälpa en att få renare , fräschare andedräkt . Den här artikeln visar hur du får tonsill stenar ut
1 .
Först måste du ta reda på om du har tonsill stenar alls . Dina tonsillerna är placerade på både vänster och höger sida av munnen bakom tänderna . Om du tittar på dina tonsiller , kan du se vita fläckar på dem . Om inte din tonsiller är smittade ( halsfluss , märks med en halsont bland annat ) , de vita fläckar kan tonsill stenar .
2 .
Om du inte ser vita fläckar på din tonsiller , du kanske ändå tonsill stenar . Tonsiller har många veck och sprickor och det därför inte skulle vara möjligt att se dem alla , eller ens ser någon av dem . Om detta är fallet och du misstänker att du har dem , bör du kontakta din tandläkare . Vissa tandläkare , har dock inte ens hört talas om tonsill stenar ( tonsilloliths ) så du kan behöva ringa runt för att hitta en tandläkare som har .
3 .
Om du inte ser tonsilloliths i din mun , bör du först prova gurgla , antingen med saltvatten eller munvatten . Detta kan få loss och få tonsill sten ute .
4 .
Om gurgla inte få stenen ut , kan du försöka att manuellt försöka få ut den . De flesta människor använder en bomullspinne eller deras finger . Det kan vara svårt att göra detta utan munkavle-bara försöka att inte tänka på din kräkreflex . Det blir lättare ju mer du gör det.

Sätt aldrig något på baksidan av halsen som är skarpa eller som kan bryta av! Använd INTE en nål eller tandpetare ! Dessa kan fastna i halsen och skada dig , möjligen dödligt !
5 .
ett verktyg som kan användas för att få tonsill stenar ut kallas blackhead utsug . En blackhead extractor har en ögla i minst ena änden . Denna slinga kan användas för att skjuta eller ösa tonsillolit ut . Länkarna i resurser avsnitten nedan kommer du till webbsidorna för att köpa blackhead påluppdragare att få tonsill stenar ut .
6 .
Om allt annat misslyckas , kan du gå till tandläkaren för att få honom eller henne få tonsill stenar ut . Som nämnts ovan , inte alla tandläkare är medvetna om vad tonsill stenar . Du kanske måste ringa runt för att hitta en tandläkare som kommer att få tonsill stenar ut .
7 .
Det är i allmänhet inte värt att ha din halsmandlarna om du är vuxen . Men om dessa små vita bollar i munnen orsakar halsont och halsfluss på regelbunden basis , kan du tala med din tandläkare om att ha din tonsiller bort . Det kommer att bli ett beslut för dig och din tandläkare att göra .

tips och varningar


 • Stick aldrig något vasst i munnen .
 • Stick aldrig något som kan bryta djupt i munnen , inklusive att komma ut tonsill stenar .


 • Previous:nothing Next:hur du kan förbättra din sömn i 5 enkla steg

  Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för blödande tandkött
 • hur man gör en tand tillfällig krona
 • hur du tar bort tand kalkyl utan tandläkare
 • hur man effektivt borsta tänderna
 • hur man kan upptäcka viktiga tips för att göra tänder vitare
 • hem åtgärda med dentala bevattning
 • hur man kysser med en partiell protes
 • hur man kan förhindra hålrum bildas
 • hemlagad antiseptiska munvatten
 • information om tuggummi ympning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com