hur man skyddar mycket känsliga tänder lätt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-04
Mycket känsliga tänder är ett ökande problem för många människor. Och de frenetiskt söker efter ett sätt att hantera sina känsliga tänder och lindra symptom i samband med problemet. De med känsliga tänder är oftast mycket känsliga för varma och kalla rätter och tycker det enda sättet att hantera känslig fråga är att undvika dessa typer av livsmedel till varje pris

Du behöver : .
tandborste
Korrekt Tandkräm .
Smärtstillande .
Tätningsmedel .


1 .
känsliga tänder . Det första steget är att lyssna till din tandläkare varningar om känsliga tänder . Tandläkare varnar för att känsliga tänder är ett tecken på att emaljen som skyddar tänderna börjar bära iväg . Och detta pekar på en ruttnande tand , spruckna fyllningar , eller ett problem med slipning tänder på natten medan du sover . Rådgör med din tandläkare omedelbart om du misstänker att detta är problemet .
2 .
matvanor . Det andra steget kan vara att överväga dina matvanor . Om du äter en hel del hårt livsmedel eller tugga på is denna slits tandemaljen snabbt . Det gör att äta för många riktigt varm eller kall mat . Överväg att ändra några av dina matvanor för att lindra problemet . Till exempel genom att undvika för varmt eller för kallt livsmedel . Undvik också hårda karameller och aldrig tugga på is .
3 .
Undvik Stiff Tandborstar . Investera i en bra kvalitet tandborste och undvika hård tandborstar som skador och slitage bort emaljen på tänderna . Tandläkare rekommenderar att du använder en mjuk tandborste på tänderna för att undvika att slita ner emaljen och gör känsliga tänder ännu mer känsligt.
4 .
Tandkräm . Byt till en tandkräm gjord speciellt för känsliga tänder att ta upp frågan och kanske lösa problemet . Denna typ av tandkräm hjälper till att skydda tandköttet , tänderna och nervändar som kör genom tänderna .
5 .
smärtlindring . Ta en Tylenol eller ibuprofen för att lindra smärtan och någon inflammation . Det finns också flera naturläkemedel som olja av kryddnejlika att lindra smärta du kanske vill överväga att försöka för tillfällig smärtlindring .
6 .
tätningsmedel . Om ovanstående åtgärder inte bota din känsliga tänder rådfråga din tandläkare om tillämpning av en skyddande tätningsmedel till din tandemaljen att minska känsligheten frågor .


Previous:nothing Next:att bota dålig andedräkt av alla slag

Relaterade artiklar


 • korrekt tillämpning av protes lim
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hur man hittar en tandläkare för rädd patienter
 • dentala instrument som används i protetik
 • hur lätt stoppa en tandvärk
 • hur man använder aktivt kol för att avlägsna kvicksilver
 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • Vad gör du om du är rädd för tandläkaren ?
 • hur man koka ett munstycke
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com