om sockrets roll i tand & tandköttsproblem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-27

Emalj

Dina tänder är gjorda av emalj , det hårdaste ämnet i kroppen . Emalj måste vara hårt så att när du tuggar maten tänderna inte lätt går sönder . De skyddar också nerver och tandläkare massa inuti ditt tandkött . Emalj är mycket bestämd ännu kan spröd på samma gång . Även tandemaljen tål stötar som en vass armbåge i munnen eller biter på en kyckling ben , det är mycket känslig för erosion orsakad av plack , speciellt när sockret är inblandad .

Plack och socker

Plack är en tunn , klibbig substans som bildas på tänderna efter du äter . Det är en tydlig ämne som knappast kan ses med blotta ögat , men känns hårig på tungan om du gnuggar den mot tänderna . Plack uppstår framför allt när du äter mat tungt på kolhydrater eller socker och matrester är kvar i munnen .

Problemet med plack är att det är den främsta källan till näring för bakterier i munnen . När bakterierna livnär sig på plack , bildar de syror . Om dessa syror inte tas bort , urholkar de så småningom emaljen på tänderna och börjar orsaka hål i tänderna . Vissa skyltar leda till tandköttssjukdomar kallas gingivit .

Gingivit

Om plack och syror börjar hopa längs foten av tandemaljen det är känt som tandsten . Tandsten kan orsaka tandköttsinflammation , en typ av tandköttsproblem innebär en urholkning av tandköttskanten . Gingivit orsakar mer exponering till tänderna på nerverna och orsakar stor smärta som känns speciellt med temperaturförändringar i munnen . Så småningom exponeringen kan lämna stöd till tanden i ett försvagat tillstånd , vilket får dem att falla ut .

För att rädda dessa tänder från gingivit och andra sjukdomar tuggummi , tandläkare utföra ibland rotfyllningar , som extrakt skadade tandens pulpa från mitten av tanden . Om det inte tas bort , kommer massan att fortsätta att låta bakterier att växa och frodas inuti tandköttet , ruttnande dem från insidan och ut och orsakar ännu mer smärta .

Förebyggande

Som ni kan se , orsakar socker ganska den kedjereaktion när det gäller sjukdomar i tandköttet . Tandläkare rekommenderar att du borstar och tandtråd tänderna dagligen av denna anledning. Genom att borsta tänderna och raderna tandköttet , tar du bort plack som startar kedjereaktionen , liksom varje matrester inte se med blotta ögat . Tandtråd gräver i tandköttskanten lite längre för att ta bort skräp och tandsten som annars skulle stanna och ruttna tänderna .

Previous:nothing Next:orsakerna till tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • Hur får man en komplett behandling leende design
 • hur man får tandvård , gratis
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hjälp för låga inkomster seniorer Kalifornien som behöver proteser
 • Syftet tandkräm fakta
 • Vad gör man med orto vax ?
 • hur man kan påskynda läkningen efter tandläkarmottagning
 • hur du tar bort tand limma själv
 • behandling med antibiotika för dålig andedräkt
 • hur är dentala faner bort ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com