vad är en fasad ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-28
Fanér är äkta trä och finns i en mängd olika färger och typer . En gång i tiden var en bit av fanerad möbel ses som ett objekt av sämre kvalitet, men den långa , rika historia träfanér har visat att de är ett hållbart, vackert alternativ till massivt trä konstruktion i möbler . Faner används också i konsten att trä intarsia och inläggningar

Produktion

Fasadframställning är metoden av att följa en trä yta på toppen av en annan typ av trä, papper, eller någon annan form av substrat . Dekorativa fasader produceras genom skärning eller fjällning utvalda stockar . Olika korn mönster kan uppnås beroende på hur virket är skuret .

gemensamma Styckning Mönster

Tre gemensamma mönster för skivning fanerytor är svarvat , krona klippa och skära kvartal . I roterande skärande ett avsnitt av fanér , är virket skalade från stocken mot ett blad i hög hastighet , skapa en kontinuerlig band av fanér . För att uppnå en rak korn mönster på båda sidor av ett avsnitt av faner , är kronan cut metoden . En fjärdedel skära bit faner har skivats i rät vinkel mot stockens årsringar , vilket resulterar i en rak linje mönster .

Substrat

Substrat hänvisar till den yta på vilken fanér har limmats . Moderna fanering processer har skapat mer tillförlitliga lim och konstgjorda substrat , som medium density fiberboard , än tidigare . Exotiska träslag kan användas i faner , vilket skapar mindre efterfrågan på världens krympande hårda medel, eftersom ark faner är bara 0. 6mm tjock . Faner som används för ömtåliga inlägg och inläggningar är ofta underlag av papper.

Missuppfattningar

Fasadframställning fick sitt dåliga rykte troligen under mitten av 1800-talet till början av 1900-talet när några dåligt konstruerade möbler var täckt i fanér att spara på materialkostnaderna . Alltför var faner själv råa och av låg kvalitet .

historiska betydelse Exempel på tidiga faner har hittats i det gamla Egypten på Kistor innehållande mumier från tiden ca 5000 år sedan . Cleopatra presenteras Julius Caesar med en rikt inläggningar fanerad bord . Möbelformgivare Thomas Chippendale och Thomas Sheraton produceras påkostade bitar med lövträd faner som körsbär , mahogny och valnöt .

Previous:nothing Next:Hur hängslen för tänderna arbete ?

Relaterade artiklar


 • naturliga botemedel : olja drar
 • hur du väljer livsmedel för känsliga tänder
 • effektiviteten i mun tvättar
 • hur man kan bota en tandvärk
 • tandvård rengöringsmetoder
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • Så skärmar vitlök andedräkt
 • olika saker de lägger på tandställning för överbett
 • När ska man ta bort lumineers
 • Hur får man en komplett behandling leende design
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com