Hur en tand torrt vakuum arbete ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-05

Du behöver :
DenTek nattvakt
. Sax.
Kastrull.
Spis.
Vatten.
Tång eller sked .

Dental torrdammsugare Funktion

Om du har varit hos tandläkaren , har du sett antagligen en tand torrt vakuum i aktion . Dental torr dammsugare är lite sugledningar som tandläkaren platser i munnen för att hjälpa suga upp saliv och andra vätskor. Dessa torr dammsugare har oftast en flexibel plast slutet som ändstycket som gör att tandläkaren att hänga dem från munnen eller ändra vinkeln för att komma åt alla skrymslen i munnen . Deras förmåga att ta bort vätska från munnen hjälper tandläkaren på två sätt . Genom att ta bort överflödig vätska , dessa vakuumpumpar förbättra synbarheten , så din tandläkare kan se vad han gör . De hjälper även till att rensa munnen , så ofta tandläkare kommer att använda en vatten skölj att underlätta att få plack och bakterier ut när han har städat munnen .

Dental torrdammsugare mekanism

Dental torr dammsugare har två funktionella delar : den faktiska vakuum och munstycket . Det vakuum fungerar genom att pumpa ut luften ur det centrala facket . Detta genererar negativt lufttryck i utrymmet (i förhållande till atmosfärstryck) , som orsakar luft att rusa in genom munstycket , som är den "öppna " slut . Munstycket är anslutet till den centrala facket via en lång slang som har en lufttät tätning . Detta innebär att det enda sättet för luft att komma in på det centrala facket är den öppna änden av munstycket , vilket gör att maskinen att generera sug på den öppna änden av munstycket. Detta sug drar sedan i luft och vätska från munnen som tandläkare fungerar .

Fördelar med Dry Dammsugare

En av de främsta fördelarna med att använda en torr vakuum för tandvård är den relativa energieffektiviteten , det är mycket lättare att pumpa luft och genererar negativt tryck på det sättet än det är att pumpa vätska ut av en container . Denna metod gör också att flytande avfall som skall lagras och deponeras sedan noga eftersom det kan vara biologiskt farlig . Dessutom genererade det negativa trycket av en torr vakuum är tillräckligt för att suga ner vätska men är inte tillräckligt stark för att orsaka skador på mjukdelar i munnen .

Previous:nothing Next:hur är en tandutdragning utförs på ett barn ?

Relaterade artiklar


 • Skälen för ett blödande tunga
 • hur man gör tandkräm med pepparmynta olja
 • hur man välja mellan en tandbro och en post
 • hur man kan föra en snabb och hemlagad tandvärk lättnad
 • hur man lär sig mycket om tandimplantat
 • effekten av bruxism på tandimplantat framgång
 • hur man gör tand fasader längre
 • hjälp för låga inkomster seniorer Kalifornien som behöver proteser
 • användning av pimpsten för rengöring av tänder
 • hur man undviker att besöka tandläkaren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com