Hur räta hängslen sneda tänder ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-05

Delar av hängslen

ortodontisk enheten allmänt känd som hängslen består av flera viktiga delar : . fästen som är knutna till de flesta av de tänder , molar band , som håller fast hängslen , och archwires , som är den aktiva kraften bakom riktning processen .

Konsoler

Konsolerna är små , fyrkantiga metallbitar som är knutna till varje tand på raden som ska rätas ( utom ovansidan molarer , som är banded ) . Dessa fästen måste sitta kvar på tänderna under en längre tid ( vanligen i intervallet 1 till 3 år ) , så att tänderna är helt rengjorda och torkade , då konsolerna monterats med ett starkt cement , som är fullständigt härdad vid montaget utnämningen med små , specialtillverkade lampor .

Archwire

När fästena är knutna till tänderna , är en uträtning archwire träs genom dem . Denna tråd är tillverkad av en kombination av nickel och titan och är temperaturkänsliga : vid rumstemperatur , är kabeln mjuk och smidig . Men när den är ansluten till hängslen och värms upp av naturliga värmen i munnen, kommer kabeln stelna , återvänder till sin gjutna form i form av en hälsosam kurva i tänderna . Om fast säkert på konsoler kommer detta styva dra försiktigt , men starkt och ihärdigt , på konsolerna och tänderna , dra in dem i rätt form .

metall och Gummiband

För att säkra archwire att fästena måste varje konsol individuellt monteras på kabeln med hjälp av en liten men tjock gummisnodd .

att hålla trycket i archwire från att helt enkelt dra parentes bort tänder , är kabeln säkras på baksidan av munnen till metal band, som är lindade kring tillbaka två molarer .

Skärpning

Med jämna mellanrum måste ett antal hängslen skärpas av ortodontist som archwire naturliga kurva återställer , knäckning ur sin snäva position mot tänderna . Av skärpta innebär att dra ut ändarna av kabeln genom baksidan av molar band , sträck det spända mot tänderna igen . Gummibanden ska även ersättas vid denna tid för att säkerställa ett säkert grepp .

Previous:nothing Next:hur är tandkräm ?

Relaterade artiklar


 • muskel övningar för TMJ
 • hur du gör din egen jordgubbs tandblekningsbehandling
 • hur man skyddar tänder och tandkött när du borstar
 • hur att rätta till ett öppet bett
 • hur du väljer rätt typ av munnen tvätta
 • hur man tar hand om tänderna
 • munvatten efter visdom tänder avlägsnande
 • Hur du tar hand om ditt tandkött
 • hur man reparera en porslin faner på tänder
 • hur man laga ett stenskott i tandbro
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com