Vad är några botemedel för dålig andedräkt hos barn ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-25
Dålig andedräkt ( halitosis ) är inte ett problem endast är avsedda för vuxna . Många barn kan uppleva detta ofta pinsamt skick . Faktum är att majoriteten av barnen har minst en detekterbar grad av obehagliga andedräkt först på morgonen . Det finns flera faktorer som kan bidra till dålig andedräkt hos ungdomar . Lyckligtvis finns det många sätt att avhjälpa problemet

Vanliga orsaker till dålig andedräkt hos barn

I de allra flesta barn (85 procent) , är dålig andedräkt orsakas av en muntlig källa . De regioner som oftast drabbas är de områden mellan tänderna , under tandköttskanten och i bakre delen av tungan .

Anledningen flesta barn har dålig andedräkt på uppvaknande är att saliv inte produceras under sömnen och musklerna i munnen är i ett avslappnat tillstånd . Detta syrefritt område skapar förutsättningar för insamling av anaeroba bakterier.

Om barnen inte tandborstning och tandtråd tänderna regelbundet får gammal mat skapar en perfekt grogrund för bakterier som orsakar förfall och illaluktande andedräkt .

Andra orsaker till dålig andedräkt

En annan vanlig orsak till dålig andedräkt hos barn är postnasalt dropp . Villkoret kan bero på täta förkylningar , allergier eller ihållande sinus infektioner.

Ibland psykiska problem kan utlösa dålig andedräkt.

Även om de flesta fall av dålig andedräkt hos barn kan lätt åtgärdas , det är mycket viktigt för en läkare att undersöka ett barn när munhygien inte bota sjukdomen .

rättsmedel för Bad Breath i Barn

Förebyggande och behandling av dålig andedräkt hos barn är en relativt enkel och okomplicerad process. Det börjar med god munhygien . Se till att barnen borstar och tandtråd tänderna dagligen . Det är också viktigt att rengöra baksidan av tungan med en tandborste och skölj munnen .

Låt inte barn använda munvatten , eftersom många innehåller alkohol och kan vara skadligt för barn vid förtäring .

Previous:nothing Next:tandkräm ingredienser

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av halitosis
 • hur man köper en bärbar muntlig SKÖLJKANNA
 • hur man kan bli av muntorrhet dålig andedräkt
 • visdomständer extraktion komplikationer
 • hur man kan bli av numb munnen efter en tandläkare
 • vad är Klorhexidindiglukonat ?
 • hur erövra dålig andedräkt
 • användning av pimpsten för rengöring av tänder
 • hur man hålla tänderna friska under Alla hjärtans dag
 • vad som kan göras om en lucka i faner på framtänderna ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com