Vilka är fördelarna med oolong te salivavsöndring ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-13
Munnen är portalen till matsmältningssystemet , och saliv spelar en stor roll i det dagliga hälsa . Till exempel ökar salivering gör mat smakar bättre och hjälper smörja halsen för att svälja . Forskarna har känt en tid att teer som oolong öka salivavsöndring och senare forskning är nu att avslöja andra förmåner i det komplicerade förhållandet mellan denna sort och den mänskliga kroppen.

Matsmältning och remineralization

Saliv hjälper i den första etappen av matsmältningen som enzymer börjar interagera med mat strukturer för att ta fram individuella smaker . De enzymer bryter ner stärkelse till enkla sockerarter . Förutom detta hjälper saliv fånga mineral joner , som kalcium och fosfor , och redeposits dem i mikroskopiska sprickor och utrymmen i tänderna , vilket hjälper till att återställa deras emalj .

Tvättmedel

bakterier i munnen spelar en balanserande roll i inledande matsmältningen genom att bryta ner socker i munnen . En biprodukt av denna process producerar syra som kan skada friska tänder och håligheter orsak , varför tandläkare avskräcka godis . Saliv fungerar som en naturlig rengöringsmedel för att rengöra tänder och tandkött.

Ny forskning

Forskare Amber Bratcher på University of Maine School of Marine Science genomförde en 21- dagars klinisk studie av oolong , grönt och svart te och deras effekt på Streptococcus mutans , de bakterier som orsakar karies . Bratcher förväntas att grönt te skulle vara den mest effektiva för att förebygga karies , följt av oolong och svart , respektive . Men vad hon fann var att det fanns liten skillnad mellan teer som alla effektiva på att minska bakterier i munnen .

Några ord om tanniner

Oolong te innehåller tanniner , samma ämnen som finns i röda druvor och rött vin som främjar goda hjärta och blod hälsa . Tanniner är sammandragande och kan användas på huden också, vilket ger en hårdare , tonad look.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för blötläggning och rengöring proteser

Relaterade artiklar


 • Vilka märken av tuggummi innehåller xylitol ?
 • hur man håller min nedre tandproteser säkra med lim
 • tandläkare vs parodontolog
 • tandvård fluorbehandling friskfaktorer
 • hur man använder myrra för tandvärk
 • Vad är laser tuggummi operation ?
 • som uppfann tandborstställ ?
 • Vad är tandborsten gjorda av ?
 • hur man rengör dina proteser
 • Vilken typ av människor är goda kandidater för metall tänder tandställning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com