Vilka typer av sedering används i tandvården ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-26
Om blotta omnämnandet av ordet " tandläkare " sätter tänderna på helspänn, säker på att du har gott om sällskap . Ungefär 25 procent av alla vuxna amerikaner skjuta regelbundna besök till tandläkaren av rädsla för smärta som ett sådant besök kan medföra , delegater till American Dental Association 2003 rikstinget blev tillsagda . Erkänner detta faktum i livet , är tandläkare ökar sin användning av olika former av sedering för att koppla av oroliga patienter

Historia

Även denna djupa tandläkarskräck har gett upphov till ett nytt område på tandläkaryrket , kallad sedering tandvård , är användningen av lugnande medel inget nytt på detta område . Den första användningen av sedering och generell anestesi i amerikansk tandläkare kan spåras tillbaka till 1840-talet när lustgas introducerades av Connecticut tandläkaren Horace Wells . Eftersom ett antal av de förfaranden som tandläkare rutinmässigt utför kan vara ganska smärtsamt , har sedering använts i mer än 160 år för att minska patientens oro . Eftersom sedering inte eliminera smärta , är det oftast används tillsammans med lokalbedövning , såsom lidokain .

Betydelse

I en presentation på 144. årliga ADA mötet i San Francisco , tandläkare Shirley Brown och Michael Unthank , tillsammans med managementkonsult Risa Simon , säger att rädslan för smärta i samband med tandläkare är utbredd . De hänvisas till en nationell undersökning som visade en fjärdedel av alla vuxna amerikaner hade inte besökt en tandläkare i minst fem år på grund av sådana farhågor.

Typer

Tandläkare och muntliga kirurger använder tre huvudsakliga typer av sedering i sina metoder , enligt SedationDentistry webbplats . Dessa är oral sedering , även känd som enteral sedering , intravenös ( IV ) sedering , och inandning sedering . Det senare innebär användning av lustgas , som ofta kallas " lustgas ", som inhaleras av patienten , som kanske eller kanske inte somna men det är osannolikt att minnas mycket, om några , av förfarandet . I muntliga sedering tar patienten ett ångestreducerande läkemedel genom munnen , ofta hamnar i en ljus slummer . IV sedering arbetar mycket snabbare eftersom droger förs direkt in i patientens blodomlopp .

Överväganden

Tandläkaren och hans assistenter måste noggrant övervaka patienter som genomgår någon form av sedering . Detta gäller särskilt i IV sedering , som används minst ofta på grund av de stränga statliga bestämmelser för dess förvaltning och den utbildning som krävs . I samtliga fall har patienter som har lugnande preparat skall hållas hos tandläkaren kontor tills de kan stå och gå på egen hand och måste åtföljas av en vuxen som kan köra dem hem .

Fördelar

Tillgången på sedering gör en resa till tandläkaren mindre avskräckande för de patienter som annars skulle hålla sig borta på grund av sin rädsla för smärta och ångest över invasiv av upplevelsen. Det gör också smärtsamma ingrepp lättare att uthärda , ett plus som uppskattas av alla dentala patienter .

Previous:nothing Next:vad som anses vara en tand nödsituation ?

Relaterade artiklar


 • hur att bleka tänderna hemma i fem minuter
 • vad är meningen med ocklusala i tand- termer ?
 • hur man besöka tandläkaren med lätthet
 • Hur tandblekningsmedel arbete ?
 • armé föreskrifter om tandställning
 • Tips för visdom tandutdragning
 • hur man får billig tandvård
 • hur man förebygger mun lukt
 • fördelar och nackdelar med tandbroar
 • hur man har en härlig leende
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com