botemedel för mjuk emalj

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-19
tänderna blir oftast mjuk på grund av emalj störningar . Emalj är det yttre lagret av en tand . Eftersom emaljen är oftast hårt , hjälper det att skydda tänderna från förfall under lång tid . Det finns ett antal olika behandlingar och förebyggande åtgärder för att överväga om emaljen på tänderna blir för mjuka .

Diet

Bra behandlingen ingår förutseende och förebyggande. Undvik att få eller köper mjuk emalj värre genom att avstå från alltför socker , och framför allt från läskedrycker . Om du slutar dricka dem, det kan gå en lång väg att säkerställa att din emalj förblir stark och frisk . Genom att skära ner mängden soda du dricker , din emalj även kan stärkas igen under en tidsperiod . Detsamma kan sägas om vad som helst med stora mängder socker . Summan av kardemumman är att ju mer du minskar din sockerkonsumtion , desto bättre dina tänder kommer att bli, eftersom din emalj kommer att förbli stark . På samma sätt bör du försöka öka mängden mjölk du dricker , eftersom kalcium är bra för att hålla tänderna friska och din emalj intakt .

flouride och tandbehandlingar

Det första du bör göra för att behandla emalj förlust är att besöka tandläkaren regelbundet . Behandlingar för skadad emalj variera kraftigt beroende på graden av skador på tänderna . Om skadan är måttlig , tandläkare brukar använda fluor lacker på skadade tänder för att hjälpa naturligt återställa emalj . Om skador på emaljen är allvarlig, dock reparativ kosmetiska behandlingar är det bästa sättet att gå . Detta kan innebära allt från tand bindning till kronor , skalfasader tandvård porslin och även hela munnen återuppbyggnad i de värsta fallen . Innan komplicerade behandlingar som dessa måste dock en tandläkare titta på tänderna och utvärdera nivån på emaljen skadas .

flouride Sköljningar

När du har fått tänderna behandlas , är det viktigt att behålla din emalj , så du inte hamnar i tandläkarstolen igen . Fluor sköljningar är idealiska för att behandla mjuk emalj löpande . Fluor fungerar i huvudsak på samma sätt som kalcium gör-du kan gå en lång väg att hålla tänderna friska och återställa skadade emaljen helt enkelt genom att skölja munnen med fluor två gånger om dagen .

Previous:nothing Next:bakning tvätt soda mun

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om ett tandimplantat har kommit loss eller inte
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • rotadent tips
 • hur är tandkräm ?
 • en lista med vanliga sjukdomar i tänder
 • hur man fixar stinkande andedräkt
 • hur man gör falska tänder vitare
 • Hur man sköter om proteser och deltoner
 • hur man kan stoppa protesen kräkreflexen
 • Vilka är de behandlingar för tänderna med betydande benförlust ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com