en tandläkare plackborttagning verktyg

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-09
Plack är en klar , luktfri och klibbigt lager som bygger upp på tänderna . Plack består av bakterier som orsakar karies . God munhygien som inkluderar regelbunden tandborstning och tandtråd minskar plack . Emellertid har en tandläkare möjligheten att ta bort plack mer effektivt med speciella verktyg , inklusive en parodontala sond , scaler och polermaskin .

Sickle Probe

För att ta bort plack en tandläkare måste hitta den först . En skära sond är en böjd verktyg med skäran sond på ena änden och en parodontal sond i andra änden . Skäran sonderingar hårdhet av dina tänder och mäter djupet i tandköttsfickor , som är utrymmet mellan tänderna och tandköttet . En skära sond också används för att hitta plack, tandsten och andra uppbyggd .

munspegel

En tandläkare använder också en mun spegel för att hitta plack . Detta handburna hjälpmedel har en enkel-eller dubbelsidig spegel på ena änden . Tandläkaren sätter in det i patientens mun för att leta efter plack och andra byggs upp i svåra att se platser . Spegeln förstorar och reflekterar ljus så att tandläkaren kan lätt hitta plack , uppbyggd och andra orala problem .

Scaler

En scaler är formad som en krok . Det tar bort tandsten, fläckar och andra uppbyggd som finns på och mellan tänderna . Patienten kan uppleva smärta när tandläkaren använder en scaler , särskilt om det finns en stor mängd plack . Tandläkaren kan behöva skrapa under tandköttet linje eller oavsiktligt skrapa tandköttet , vilket kan vara smärtsamt . Men resultatet är friskare och tänder vitare .

Polermaskin

Polermaskinen är ett handhållet verktyg med en gummi bit på toppen som snurrar . Den snurrande rörelse buffs och polerar tänderna och gör dem vitare och ger dem en fantastisk glans . Den Polermaskinen används också för att bli av med plack eller uppbyggd som scaler kan ha missat . Detta verktyg orsakar inte någon smärta och kan även producera en kittlande känsla .

Previous:nothing Next:fördelarna med att tandläkare med egna tandtekniska laboratorium

Relaterade artiklar


 • hur man slipa proteser
 • växtbaserade plackborttagning
 • TMJ & tand smärta
 • tips för att kontrollera svullnad efter visdomständerna avlägsnande
 • hur man får lättnad tandvärk smärta
 • hur du gör din egen tand mössor
 • hur lätt stoppa en tandvärk
 • vad är en protes reline ?
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • hur du infogar & position proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com