fördelar och nackdelar med tandbroar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-18
Det finns tre grundläggande förfaranden för att kunna tandläkare att ersätta en saknad tand-implantation av syntetisk tand , sätter in en flyttbar apparat eller installera en tandbro . Enligt MyNewSmile. com , tandbroar är ett populärt val . En tandbro består av två mössor , som kallas kronor , med en falsk tand fast mellan dem . Kronorna är fast på tänderna på var sida om det tomma uttaget ( där den falska tanden nu sitter ) .

tand känslighet och bakterier

Enligt AboutCosmeticDentistry . com , en av de största nackdelarna med en tandbro är att tänderna blir känsliga för ett par veckor efter bron placeras i munnen , speciellt för kyla och värme . Under denna återhämtningstid, säger AboutCosmeticDentistry. com dina tänder och tandkött är särskilt utsatta för smitta och föreslår att munhygien under denna period är avgörande .

Stabilitet

En stor fördel med en tandbro är att bron är fasta och stabila . Enligt MyNewSmile. com gång anbringas , kommer en bro mer än sannolikt kvar . Bäraren behöver inte oroa överdrivet om hennes broverk faller ut eller dras ut medan hon äter . Patienter hitta bron ganska bekväm , enligt MyNewSmile. com , särskilt om det inte görs med en metallram .

kostnadseffektivitet

broverk kan vara ett kostnadseffektivt sätt att ersätta en saknad tand . Det kan vara billigare än andra metoder tandersättning , såsom implantation , enligt MyNewSmile. com . Detta beror främst på det faktum att installera en tandbro är snabbare och mindre invasiva . Enligt MyNewSmile. com , kommer de flesta tandläkare försäkringsbolag täcker vanligtvis en tandbro i sin helhet, medan ett implantat är oftast inte omfattas .

Trauma Kringliggande Tänder

På grund av de kronor som behövs i broverk , den friska tänder på endera sidan av en tom sockel måste behandlas . Tillämpning av kronorna kan orsaka trauma i friska tänder , enligt MyNewSmile. com . Eftersom broverk inte är permanent ( det måste bytas ut med några år, enligt MyNewSmile. com ) detta trauma upprepas flera gånger . Med tiden kan detta under utarbetandet av tänderna leda dem till förfall eller falla ut .

Previous:nothing Next:tandtekniska laboratorium instrument

Relaterade artiklar


 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • hur man får över din rädsla för tandläkaren
 • typ av metaller som används för dentalt verktyg
 • vad är orsakerna till tandsten på människors tänder ?
 • hur man bleka tänderna
 • hur man berättar säkerheten för utländska tandläkare
 • övningar för att lindra TMJ
 • hur man ska behandla gingivit symptom bli av gingivit
 • hur man tar hand om en tand bro
 • laser tandblekning kontra blekning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com