fördelarna med att tandläkare med egna tandtekniska laboratorium

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-09
En av fördelarna med en tandläkare har sin egen tandtekniska laboratorium är att kunna göra en snabb diagnos . Tandläkaren kan hantera den enskilda patientens behov omedelbart , vilket gör att hon får den bästa undersökningen möjligt och klart och tydligt svar på eventuella tandproblem . I ett labb inställning kan en tandläkare göra en rad beslut på kort tid . Detta kan gynna såväl patienten som tandläkaren .

laboratorietekniker

I ett tandtekniskt labb , har en tandläkare tekniker som arbetar under henne. Dessa tekniker är utbildade att göra en mängd olika saker , som att använda visningar för att förbereda tand ersättare eller göra apparater metall . De arbetar inte med patienter . Laboratorieassistenter ta sina instruktioner direkt från tandläkaren , och arbetet med enskilda fall , en i taget . Detta ger tandläkaren mer tid att till fullo bedöma sina patienter .

spjutspetsteknik

Med hjälp av en datorstödd konstruktion som kallas CAM /CAD -teknik , en tandläkare kan tydligt se formen och bildandet av käken , tänderna och tandkött i labbet . Dessa bilder kan ses i 3-D på en datorskärm , och med dem kan tandläkaren enkelt hitta några problem och åtgärda det i tid . Han kan också tillverka kronor , onlays eller broar för flera tand restaurering och kan även plats en abscess eller infektion under tandköttskanten .

protetik och Metal Vitvaror

En tandläkare kan förbereda proteser , mössor , kronor och apparater metall i hennes eget labb . Hon kan ta ett vax intryck av patientens tänder att förbereda någon av dessa poster . Med hjälp av hennes laboratorieassistenter och med den senaste tekniken , kommer tanden ersättare vara nära den perfekta formen och färgen . Tack till labbet , apparater metall som hängslen och trotjänare kan vara bättre utrustade och hur dessa apparater kan lättare följas upp . Helproteser kan även skapas och görs för att passa perfekt längs tandköttskanten .

Previous:nothing Next:hur man väljer hängslen färger

Relaterade artiklar


 • hur man gör en tandborste
 • hur du gör din egen naturliga tandkräm
 • hur man besluta om den bästa tänderna vitare förfarande som passar dig
 • av antibiotika för tandvärk
 • hur man undviker att besöka tandläkaren
 • Vad gör man med orto vax ?
 • hjälp med att betala för tandvård för äldre
 • lättnad för svullet tandkött
 • hur du tar bort protesen akryl relining
 • hur du gör din egen tandblekning hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com