hur är en tandutdragning utförs på ett barn ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-05

smärtlindring

Beroende på föräldrarnas önskemål , ålder och barnets hälsa , och tandläkaren välmående , en generell anestesi kan användas för ett barn som tar emot en tandutdragning . En aktuell bedövande salva kommer med största sannolikhet att användas , ofta provsmakning av tuggummi eller något sådant smak . Ett skott kan också ges också.

Det är inte rekommenderat att någon smärtstillande medicin ges före förfarande, eftersom detta har visat sig medföra vissa blodpropp svårigheter . Många tandläkare hävdar också att barn normalt kräver mindre anestesi , om någon alls för förfarandet , än vad vuxna som får ett utdrag .

Om barnet inte är rädda för tandläkaren eller förfarandet , är de mer sannolikt att vara glada om deras kommande tandfen besök , än att vara orolig för smärta . Det är alltid bättre att använda så få smärtstillande medel som möjligt på barn, medan ägnar stor uppmärksamhet åt att göra klart att de inte lider .

Förfarande

Efter att oavsett bedövande ämnen har valts , kommer tandläkaren använda en hiss till kil mellan tanden och benet som omger den. Detta utökar tandens uttaget och separerar dess ligament .

utvinning pincett kommer sedan att användas , manipulera tanden från sida till sida och vrida den för ytterligare uttag expansion och ligament separation . När väl förberedda på detta sätt , kommer tanden dras på att glida ur eluttaget i sin helhet.

After Care

Blödning är typisk efter en tand har utvunnits . Detta kan pågå i bara cirka en dag .

En liten bit gasbinda kommer att tillämpas på området för tandutdragning . Detta bör hållas på plats tillräckligt länge för blodet att koagulera . Det är viktigt för barnets mun för att hållas så rena som möjligt under läkningsperioden . Detta kan göras genom att skölja munnen med flera saltvatten gånger per dag .

Om ytterligare svullnad eller om barnet börjar känna dessutom sjuk eller drabbas av en feber , då vissa att kalla tandläkaren omedelbart vid infektion . Det händer sällan dock .

Barn Tylenol eller ibuprofen bör köpas om tandläkaren inte redan föreskriver ett smärtstillande medel för ditt barn att öka sin komfort efter utvinning är klar . Det är ofta bäst om dessa inte användas förrän blodpropp har bildats .

Det kan vara bra att tillämpa en påse med is på utsidan av barnets käken för att hålla svullnaden till ett minimum och att stödet i bedövande smärtan .

Previous:nothing Next:hur man sköter om en skräddarsydd nattvakt

Relaterade artiklar


 • hur man får vitare tänder lätt
 • hur reparera kantstötta framtänder
 • hur man söker 100% naturliga produkter för munhygien
 • hur man vet information och kostnad riktlinjer för tänderna implantat
 • är plack i artärerna samma som plack på tänderna ?
 • hur man fixar en tandvärk
 • hur man använder dofter i en dental kontor
 • hur man gör tandkräm med pepparmynta olja
 • hur man ska äta för friska tänder & tandkött
 • hur man får tandställningen tas bort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com