hur är tandkräm ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-04

Brief History of Tandkräm

Vi använder tandkräm varje dag, men aldrig ge mycket på historia , eller vad som är inblandade i produktionen av tandkräm . Även om människor har rengjort sina tänder i tusentals år med föremål från ben marken fisk till pimpsten och sand , tandkräm som vi känner den först utvecklades i mitten av 1800-talet . När tandkrämen först presenterades för allmänheten , var det finns i glasburkar . I slutet av 1800-talet tandkräm var förpackat i hopfällbara rör . Det var inte förrän 1934 som den amerikanska Dental Association för första gången tagits fram standarder som skall uppfyllas vid framställning av tandkräm .

Modern Ingredienser

tandkrämer innehåller flera olika nödvändiga ingredienserna . Det första är ett bindemedel , som hjälper hålla den andra flytande och fasta ingredienser tillsammans . Detta påverkar utseendet på pastan . Två exempel på bindemedel är natriumalginat och magnesium aluminium silikat , även om det finns flera andra .

en grov såsom krita , mjukt kvarts eller bakpulver är också i tandkräm . Några pastor innehålla mer än en typ av slipmedel .

En skummande förening eller " sudser " är den ingrediens som gör att tandkrämen skum under användning. Det är sudser som hjälper rena partiklar från tänderna . Den vanligaste sudser är natriumlaurilsulfat . Ytterligare två vanliga ingredienser är fuktighetsbevarande medel , som håller tandkräm fuktig och ge den en söt smak och arom , som mynta eller kanel .

Fluor är ett sista ingrediensen som nästan varje tandkräm har , med natriumfluorid är den vanligaste . Vatten används också i den slutliga produktionen , liksom ett konserveringsmedel som skyddar tandkräm från att utveckla bakterier . Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som ofta används .

sätta ihop allt

Alla ingredienser som går i tandkräm vägs . Detta hjälper att se till att förhållandet mellan ingredienserna är korrekta . Ingredienserna läggs sedan i en stor behållare som ska blandas . Den behållare rymmer tillräckligt av blandningen att göra 10. 000 tandkrämstuber i 4 oz . storlek. Medan ingredienser blandas , är rören tas i en församling där de dammsugas och blåses med högt lufttryck . Denna process säkerställer att rören sanitära . Den utjämnade har spetsig ned och den breda änden är öppen för att fyllas . Rören passerar genom en anordning som optiskt kontrollerar dem för att se de är korrekt i linje , och roterar dem om det behövs . De passerar genom fyllningsmaskinen där en pump ned ned och fyller röret . Sedan vidare till vara veckad och förseglad . Vid denna punkt får de också en stämpel som anger var och när de producerades .

att ett skyltfönster

När rören och stämplas de placeras i den lilla kartong containrar. Många tandkräm tillverkarens fortfarande göra detta sista steget för hand . Prover för partiet är också vidtas för att kvalitetskontroll , där de kontrolleras för sin produktion kvalitet . Om en sats går , de är förpackade och skickas ut till butikerna .

Previous:nothing Next:Hur faner arbete ?

Relaterade artiklar


 • vad är falska tänder implantat gjorda av ?
 • övningar för TMJ mandabal
 • hur man rengör tungan lätt
 • Hur man vet om din tandläkare är bra
 • hur man använder xylitol för att förebygga karies
 • hur man hittar en sedering tandläkare
 • hur man laga de ruttnande tänder
 • Skillnaden mellan othodonist & tandläkare
 • typer av utmärkelser som tandkliniker
 • hemmagjord tandblekning med peroxid och bakpulver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com