hur du tar bort band från hängslen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-28
Gummi band används med hängslen för att rätta till bett eller hjälpa nära avståndet mellan tänderna . Även banden är ett mycket effektivt sätt att korrigera tandproblem , gör de orsaka några besvär för patienten . Först måste de enskilda sätta dem på hela tiden (som de snap lätt) . För det andra måste de hitta ett snabbt och effektivt sätt att ta bort dem när de blir gamla

Du behöver : .
Hängslen
Set med gummiband .


1 .
Leta reda på krokar på dina två övre och undre hängslen . Tandläkaren förmodligen redan pekade ut dessa till dig, men när du först har att göra med gummiband är det lätt att glömma när dessa krokar . Du kan antingen sprida dina läppar öppen och sök med en spegel eller känsla för krokarna med fingrarna . Försök att placera krokar med fingrarna , eftersom det är mycket lättare .
2 .
hålla munnen öppen , men inte helt öppen . Detta är viktigt , som när du helt stretch munnen öppen spänningen på gummibanden är mycket starkare . Istället spricka munnen halvöppen ( eller nog för att passa fingrarna bekvämt inne ) . Känsla för gummiband och sedan använda den som en av kroken längst upp i munnen .
3 .
Dra pekaren finger i bandet för att få hävstångseffekt. Tummen grepp utsidan av gummiband . Kroken ska peka upp , så skjut försiktigt bandet tills du känner att drastiskt släppa spänningar . Kontrollera att du har ett fast grepp om bandet , eftersom den skulle kunna skjuta tillbaka i munnen eller svalget , om du tar bort det för fort eller för mycket spänning . Bandet ska nu vara ifrån den översta kroken .
4 .
Bandet kommer antingen omedelbart falla ned kroken (när du släppa spänningar uppifrån ) eller med ett par ljus bogserbåtar det kommer att lossna . När du har tagit bort det från botten kroken , ta bandet ur din mun och kasta den på rätt sätt.
5 .
Börja med den nedre kroken om det känns bekvämare för dig . Vissa personer med hängslen kommer att ta bort bandet från den nedre kroken och därefter den övre kroken . Det är helt frivilligt och upp till bäraren .


Previous:nothing Next:program för hjälp med tandvård

Relaterade artiklar


 • oral b professionell omsorg kontra Sonicare FlexCare
 • vad är djupa rötter städning ?
 • hur bleka fasader
 • hur man förstår din visdom tänder
 • hur man ympa vikande tandkött
 • hur man har säker proteser
 • hur man byter silver tandfyllningar
 • hård kontra mjuk protes reline
 • hur man hittar akuta NHS tandläkare
 • hur man rengör dina proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com