hur man förstår varför du tuggar på is

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-04
Har du själv ständigt tugga på is ? Om så är fallet , kan det vara dags att se din läkare . Här är anledningen
1 .
Har du själv längtar efter att mumsa på en munfull av is ? Är du mer intresserad av isen i glaset än själva drycken ? Om du gillar att tugga på is , du är i gott sällskap . Denna relativt vanligt syndrom har även ett namn . Bruket att tugga på is kallas pagophagia och anses vara en form av pica , en term som används för att beskriva den praxis som mumsar på icke-livsmedel . Människor som drabbats av pica tugga inte bara tugga på is , men också kan också tugga på lera , stenar och andra föremål inte avsedd för mag-tarmkanalen . Lyckligtvis för de flesta människor med en önskan tugga isen sällan framsteg dessa mer allvarliga former av pica .
2 .
Om du har lust att tugga på is betyder det att du brist på ett näringsämne eller har en underliggande medicinska problem ? Bruket att pagophagia har förknippats med näringsbrist , främst järnbristanemi . I vissa fall kan ge järnet för att korrigera järnbrist , när de förekommer , kan avhjälpa önskan att tugga på is . Järnbristanemi kan förknippas med en öm , smärtsam tungan och det har varit postulerade att tugga på is kan hjälpa till att lindra lite av det obehag . Järnbristanemi kan också orsaka matstrupen blir lätt inflammerade som tuggar på is delvis kan lindra . I vissa fall pagophagia och viljan att tugga på is kan förknippas med stress och bakomliggande känslomässiga problem. Tugga på is blir ett sätt att hantera frågor som inte kan behandlas i en hälsosam och mer produktivt sätt.
3 .
Om du njuta av upplevelsen av att tugga på is bör du söka läkarvård ? Åtminstone bör du kontrolleras för järnbristanemi Eftersom detta villkor är så vanliga i samband med pagophagia . Detta kan göras genom ett enkelt blodprov och kan oftast lätt behandlas med järntillskott . I många fall kommer behandlingen av järnbrist tar bort lusten att tugga på is .
4 .
Behandling för pagophagia är också viktigt eftersom tugga på is kan vara riskabelt i termer av dentala hälsa . Tugga på isen lägger stor stress på tänderna , särskilt tänder som redan har fyllningar . Detta kan resultera i en sprucken fyllning eller ett brott i en tand som kommer att kräva behandling rotfyllning som kan inte bara smärtsamt, men kostsamt . Låt inte praxis att tugga på is förstöra tänderna , kontakta din läkare och ta reda på varför du ägnar sig åt denna ohälsosamma praktiken .


Previous:nothing Next:hur man hittar en tandhygienist

Relaterade artiklar


 • hur har frisk andedräkt - tips för att blåsa bort dålig andedräkt
 • homeopatiska botemedel för parodontit
 • Hur får man en protes justering
 • fördelarna med digital dentala röntgen
 • hur du väljer livsmedel för känsliga tänder
 • hur sluta tuggtobak och slåss nikotin
 • hur man rengör tandvård deltoner
 • hur man använder kryddnejlikor för hälsa och matlagning
 • tandvård lumineers vs veeners
 • farorna med metall hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com