hur man ska behandla din dåliga andedräkt nu

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-21
Den främsta orsaken till dålig andedräkt är de bakterier som växer i din mun och på tänderna . Bakterier skapar en foul lukt som de metabolisera mat och socker att du lämnat dem. Ta bort bakterier från munnen är det första och viktigaste steget i behandling av dålig andedräkt . Nästa gång är att förbättra din munhygien , eftersom de bakterier , som orsakar din dålig andedräkt, kom dit på grund av dålig munhygien till att börja med

Du behöver : .
elektrisk tandborste
. Cirkulär borsthuvud med mjuk borst .
Fluortandkräm .
Floss.
Munvatten .


1 .
Om du har haft dålig andedräkt under en längre tid , då har du troligtvis har en uppbyggd av plack och tandsten ( som orsakas av bakterier ) . Eftersom plack och tandsten kan inte tas bort av typiska tandborste och tandtråd , måste du gå till din tandläkare för att ha en professionell rengöring av tänder . Bättre munhygien kommer inte att vara lika effektiv mot dålig andedräkt tills du tar bort plack och tandsten . Under veckan efter en rengöring av tänder , kommer du att märka att din dåliga andedräkt drastiskt har förbättrats.
2 .
När ditt tillstånd är sämre än förväntat , din tandläkare kan föreslå root hyvling och skalning , även känd som en djup rengöring. Detta innebär rengöring tänderna under ytan på tandköttet. Djuprengöring kommer att ta bort bakterier som är omöjligt för dig bort hemma . Djuprengöring kommer att kräva bedövning men det är en mycket förfarande . Din tandläkare kan också föreslå en antibiotikabehandling tillämpas under tandköttet att bekämpa bakterier i allvarliga fall.
3 .
Utan ordentlig munhygien , kommer dålig andedräkt tillbaka mycket snabbt även om du känner dig ren Efter att ha besökt tandläkaren . Det kommer alltid att finnas bakterier i munnen . Du har hört det förut och du kommer att höra det igen . Borsta två gånger om dagen-en gång när du vaknar , en gång innan sängen . Använd en elektrisk tandborste med en cirkulär huvud tillsammans med mjuk borst och fluortandkräm . Kom ihåg att borsta tungan också .
4 .
Alla hatar tandtråd , men det är nödvändigt för att förhindra dålig andedräkt. Många tandläkare anser det viktigare än att borsta eftersom det tar bort bakterier som är faktiskt svårt att nå och därför stanna kvar i munnen längst . Det spelar ingen roll om du använder butiksmärkessegmenten tandtråd eller kända varumärken , bara använda det . Fråga din tandläkare eller söka på nätet för den rätta tekniken att använda tandtråd . Den bästa tiden att använda tandtråd är efter måltiderna och efter tandborstning innan sängen .
5 .
Tänk på det . En vätska kan sippra igenom de minsta sprickor och utrymmen och så det är idealiskt att använda munvatten för att ytterligare förhindra dålig andedräkt orsakas av bakterier. Använd munvatten två gånger om dagen . Skölj med munvatten efter att du har borstat och flossed innan sängen . Också , skölj med munvatten efter frukost .
6 .
Skölj eller dricka vatten direkt efter måltid . Mycket av plack som samlats är från matrester som metaboliseras av bakterier . Spolning munnen med vatten omedelbart efter måltid kommer att minska omfattningen av eventuella plack byggs upp . Vatten hjälper också när man dricker kaffe och söta drycker för att förhindra karies . Du kan njuta av din latte och läsk men smutta lite vatten när du är klar .

tips och varningar


 • Använd alla dentala produkter som avsett . Testa inte hur länge du kan hålla Listerine i munnen bara för skojs skull .


 • Previous:nothing Next:hur man använder tandblekning brickor

  Relaterade artiklar


 • Vilka är stegen i en dentala implantat ?
 • hängslen vs Invisalign kostnader
 • växtbaserade plackborttagning
 • hur man ska behandla parodontit hemma
 • beskrivning av en Sonicare E5500 eltandborstar
 • hur man rengör tandproteser och vasaller
 • alternativa tandvård
 • skäl för att få proteser
 • Vilka är de behandlingar för ett sår i munnen ?
 • hur man hittar en tandläkare för proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com