hur man ska behandla torr socket smärta efter att ha en tand drog

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-11
Om du någonsin har haft tandvärk och var tvungen att ha en tand drog , du vet lättnad du känner efter tanden har dragits och den resulterande smärta det orsakade är borta . Men vänta , det finns en risk att du kommer att drabbas av en annan typ av smärta från vad som kallas en torr socket som kan vara lika illa . Denna artikel kommer att berätta för dig vad du ska göra
1 .
Efter varje tandutdragning av ett allmänt tandläkare eller muntlig kirurg , väl hand om den öppna området för att förhindra en torr socket är mycket viktigt och målet är att eliminera alla de möjliga faktorer som kan störa bildandet av en blodpropp , störa eller rubba det efter att det har bildats . Efter ingreppet , kommer du att få smärtstillande medel för smärtlindring och kommer att ges ett ark med instruktioner att följa för de första två till tre dagar .
2 .
försiktighetsåtgärder diskuteras med dig och noterade på de utskrivna instruktionsbladet kommer varna dig för att undvika rökning och överdriven mun sköljning . Det är viktigt att du fortsätter god munhygien , äta mjuk mat och avstå från att dricka någon varm mat eller dryck . Du kommer att behöva avstå från att dricka någon mat genom ett sugrör , sugas på eller
spotta
3 .
Om du utvecklar svår smärta och /eller svullnad i området kring tandutdragning trots följa riktlinjerna efter utvinning , tveka inte att kontakta din tandläkare för ett möte . Han eller hon kommer att genomföra en rutinundersökning och kan göra en röntgen för att bekräfta den torra uttaget och bedöma omfattningen och eventuell förekomst av infektion . Om en torr socket är närvarande , kommer tandläkaren rengöra matrester och infektion ur vägguttaget och packa den ordentligt med läkemedel gasbinda förband som innehåller antiseptiska medel och smärtstillande medel. Förfarandet är något ont och tandläkaren kommer sannolikt att ge dig en smärtstillande eller bedöva området . Du kan behöva återvända för daglig behandling för ett antal dagar beroende på din tandläkare bedömning .
4 .
Om rekommenderas av din tandläkare , och efter att han eller hon har riktat , kan du tvätta den torra tanden eluttag med en svag varmt saltvatten lösning eller en mun tvätta hjälp av en plastspruta . Detta kommer att bidra till att undanröja eventuella matrester . Om tillåtet av din tandläkare , kan några droppar kryddnejlika olja som släppts ut på en liten bit gasbinda eller bomullstuss försiktigt placeras i uttaget. Du kan också använda acetylsalicylsyra för mindre smärtlindring , men bara om de får okej av din tandläkare , eftersom aspirin är ett blodförtunnande medel och skulle kunna förhindra koagel börjar bildas.

tips och varningar


 • Om du utvecklar svår smärta åtföljas av en feber , inte dröjsmål kontakta din tandläkare omedelbart .


 • Previous:nothing Next:hur man skölja munnen med havssalt

  Relaterade artiklar


 • akut nekrotiserande parodontit
 • hur man skall avgöra vad betyder torr socket känner
 • typer av mänskliga tänder
 • tandborstning riktlinjer
 • hur man desinficera proteser
 • vilka frågor att ställa en tandläkare om proteser
 • Vad kan jag använda för att limma en tand på en protes ?
 • hur man får gratis tandställning i Los Angeles
 • hur man vitare tänder snabbt
 • hur man kan förbättra din hälsa - icke - diet strategier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com