hur man sköter om en skräddarsydd nattvakt

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-05
Om du slipa tänderna på natten , kan din tandläkare förskriva en skräddarsydd nattvakt för att skydda dem från skador . Eftersom det är specialtillverkade, är denna typ av munskydd mycket dyrare än over-the-counter versioner . Du måste ta hand om det på rätt sätt för att undvika skador så det kommer att pågå så länge som möjligt . Om du inte vidta lämpliga åtgärder för att vårda dina skräddarsydda nattvakt , kanske du måste byta ut den snabbare och bära de höga kostnader

Du behöver : .
Förvaringsväska
Munvatten (tillval ).
Mild tvål eller tandkräm .
Pappershanddukar .


1 .
Lagra skräddarsydd nattvakt på ett ställe där det är skyddat från värme och direkt solljus , säger WebMD . Även om det kan verka logiskt att hålla nattvakt i badrummet , som kommer att utsätta det för värme och ånga från dusch och bad. Höga temperaturer kan snedvrida nattvakt skepnad så det inte längre passar ordentligt . I stället förvara den i ett sovrum , garderob eller annat skyddat område där värme exponeringen begränsas .
2 .
Efter varje användning, skölj nattvakt grundligt med kallt vatten eller munvatten . Alternativt, kan du rengöra den med en tandborste och tandkräm . Sätt en liten klick tandkräm på borsten och skrubba munskydd försiktigt och skölj sedan med rikligt med kallt vatten . Badda den torr med hushållspapper .
3 .
En gång i veckan , rengör nattvakt noggrant med kallt vatten och en mild tvål . Skölj den ordentligt och badda den torr med hushållspapper .
4 .
Sätt din skräddarsydda nattvakt i sin rätta behållare . När du får den från tandläkaren , kommer du också ges ett ärende . Använd alltid detta fall för lagring , eftersom den kommer att skydda nattvakt för skador och möjliggöra god luftcirkulation . Rengör fallet med kallt vatten och mild tvål en gång i veckan , samtidigt som du utför din veckostädning på vakt .
5 .
Kontrollera dina skräddarsydda nattvakt en gång vecka för att se om det finns några skador . Du kan göra detta på samma dag som du rengör vakt och fall . WebMD säger att du ska titta efter eventuella hål eller revor , och kontakta din tandläkare om du hittar några skador .

tips och varningar


 • Även om din skräddarsydda munskydd verkar vara i gott skick , säger WebMD bör du ta med den på din vanliga två gånger per år tandvård besök . Låt din tandläkare undersöka den, som hon kanske kan upptäcka potentiella problem eller skada som du kanske har missat .


 • Previous:nothing Next:Hur räta hängslen sneda tänder ?

  Relaterade artiklar


 • hur man gör proteser passa
 • vård för tandreglering hängslen
 • Vad finns det för olika metoder för att avsluta utrymmen i människors tänder ?
 • enklaste sätten att stoppa tandvärk
 • Vad gör man med orto vax ?
 • bruxism missbruksbehandling
 • smärtlindring för inflammerat tandkött
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna i två minuter
 • hur man får somna hos tandläkaren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com