hur tänder hängslen arbete

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-03

Vad hängslen är

Anatomiska hängslen är utformade för att hjälpa räta tänder eller korrigera överbett i en persons naturlig tand anpassning . För att göra detta , hängslen består av metall fästen ( ibland keramiska används ) bifogas varje tand . En bindning material används för att fästa konsolerna på tänderna . Mellan parentes är en metalltråd som sätter lätt tryck på tänderna , tvingar dem till korrekt justerad . Slutligen finns sträckt gummi runt varje konsol , fäster fästet till kabeln .

Hur Hängslen Arbete

När metalltråd mellan parentes ( kallas bågen kabeln i tandreglering affärsverksamheten) sätter press på tänderna , det tänder kommer att börja röra sig . Om ortodontist försöker rätta till tänderna i en viss riktning , kan han använda ytterligare gummiband att utöva större tryck . Den hängslen sätta konstant tryck på tänderna under en tid , som låter dem gå försiktigt och konsekvent . Den process i vilken parodontala membranet bryts ner och sedan repareras ibland kallas benremodellering, och det är därför klamrar kan flytta dina tänder utan att orsaka dem att falla ut .

Tidsåtgång

Det finns två krafter i arbete när det gäller att slutföra benremodellering process som är kärnan i framgångsrika tandreglering. Den första är fördelningen del , som också kallas osteoklaster processen . Det är där parodontala membranet blir lös och tänderna är fria att flytta försiktigt . Denna process tar bara ca 72 timmar för att börja som händer efter tandställning har tillämpats . Den andra processen är att återuppbygga del eller osteoblastaktivitet processen . Det brukar ta ungefär tre månader för att detta skall ske efter det att hängslen har tagits bort . Efter detta måste den parodontala membranet stabiliseras runt tänderna , vilket tar ca 10 månader .

Previous:nothing Next:hur man ska behandla parodontit hemma

Relaterade artiklar


 • hur du får ditt barn att inte vara rädd för tandläkaren
 • hur tjänsten en Braun Oral-B Sonic tandborste
 • hur man laga de ruttnande tänder
 • instruktioner för professionell tandblekning
 • hur du lagrar proteser & partiell plattor
 • homeopatiska botemedel för parodontit
 • Hur får man en vitt leende
 • hur att få befrielse från din tandvärk smärta naturligt
 • hur tandtråd med fast hållare
 • kan du byta ut batteriet i en Sonicare tandborste ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com