kvalifikationer för att bli tandläkare

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-17

Du behöver :
Veneers
. En tandläkare .

Tandvård är centrerad på att erbjuda reparativ -och sjukvård till tänderna , tandkött och mun . Tandläkare diagnostisera och behandla ett antal olika dentala förhållanden och förhindra framtida tandvård frågor genom att man avskaffar munhygien råd . Det finns två typer av tandvård grader , doktor i tandkirurgi och doktor Dental Medicine . Båda kräver liknande utbildning och certifiering .

grundexamen

Det första steget i en tand utbildning är en grundutbildning som består av två till fyra år av grundutbildningen. Som en förberedelse för din forskarutbildning , välj en hälsorelaterade området som en stor , eller fokusera på kemi, biologi eller närliggande vetenskap ämne medan du arbetar på din allmänbildning krav . Du kan ange tandläkarhögskolan med antingen ett intresseföretag, eller kandidatexamen , men det rekommenderas starkt att du väljer en kandidatexamen för att ordentligt förbereda .

examen i Tandvård

För att få tillträde till en tandläkare skolan, du måste först passera en Dental Admissions Test . Tandläkare bestå av fyra år program som innehåller klassrummet , laborationer och arbete med patienter . Tandläkare kombinera lärobok studie med praktisk erfarenhet av att förbereda studenterna för dentala licensiering efter examen från programmet .

Dental licensieringen

Varje stat har sina egna krav för tand- licensieringen efter examen från ett ackrediterat tandläkarhögskolan . För att få licensieringen , du vanligtvis måste skicka både ett skriftligt prov och ett praktiskt prov . Dessa undersökningar sätta dina förmågor som tandläkare på prov och hjälpa dig bevisa att du har kunskap och praktik som krävs för att vara en legitimerad tandläkare inom ditt tillstånd . Du kan inte rättsligt utöva tandläkaryrket i USA tills du får den licensieringen i ditt tillstånd .

Övriga meriter

Förutom utbildning och licensieringen krav som är nödvändiga för att bli tandläkare , det finns också grundläggande kvalifikationer som krävs . Att arbeta som tandläkare kräver god fingerfärdighet , god syn och en hög grad av visuell minne . En tandläkare utan god syn kan bära korrigerande glasögon eller kontaktlinser . Det finns andra kvalifikationer som också kommer att gynna en tandläkare , inklusive gott minne minns och möjlighet att snabbt diagnostisera tand- frågor och krämpor.

Previous:nothing Next:hur man får den vitaste tänder snabbt

Relaterade artiklar


 • hur du kan trösta tandvärk
 • Hur man sköter om en tand apparaten med peroxid
 • vad är en dag som för en tandtekniker ?
 • hur man laga ett stenskott i tandbro
 • hur man överlever efter tandimplantat operation
 • kortfattad beskrivning av människors tänder
 • fakta om dentala polymerer
 • hur man kan förebygga Cankerskav ( munsår )
 • hur man bygger förlust tand ben
 • hur man sparar pengar på vård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com