protes reline instruktioner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-30
En protes reline krävs när ben och vävnad i munnen börjar krympa på grund av post-omedelbar proteser , tandlossning , förlust av benmassa i övre och undre käken , viktminskning , sjukdom eller åldrande . Förfarandet bör göras regelbundet för att öka stabiliteten i protesen och att förhindra att fler benförlust , ont i tandköttet och överlappning av den mjuka vävnad under gommen

Rutiner

En protes reline kan hjälpa till att forma och modellera ansiktet , tillmötesgående förändringar som uppkommer på grund av ben försämring . En ojämn occulusal plan ( hur tänder och tandproteser passar ihop ) kan orsaka bristfällig passform , enorm smärta på grund av sår , svullnad , talsvårigheter , svårigheter att tugga och fortsatt nedbrytning av ben , det kan också leda till att protesen att slå på fel plats eller vid fel tidpunkt . Kirurgi kan bli nödvändigt att ta bort överskott mjukdelar i tandköttet och gommen som har igenvuxna i veck under protesen och runt kanten . En tandläkare kan ha möjlighet att åtgärda överväxt problemet genom att utföra behandlingar vävnad balsam .

tandvården rekommenderar att en protes reline göras var 3 till 5 år för att säkerställa en korrekt passform , förhindra rörelse och hålla slitaget på åsen till ett minimum .

Under en stol -side protes reline , finfördelar tandläkaren bort protesen rosa akryl att kontakterna tandköttet för att custom fit akryl basen till formen på tandköttet och ben . För ett laboratorium protes reline , tandläkaren använder intryck material för att göra en korrekt bild av den underliggande vävnaden . Intrycket är sedan skickas till ett laboratorium , där nya akryl är gjuten till den gamla protesen i stort sett samma sätt som originalet , tillverkad protes .

Fördelar och missuppfattningar

En själv-botemedel akryl används under stol-sida protes reline inte är lika tålig och hård som ett laboratorium-bearbetade akryl . För patienter vars tandkött är svullna eller känsliga , de mjukare material kan ge bättre komfort . Stolen sida protes reline är vanligtvis en snabb process . Patienten kan få vänta en enda dag för att få plattorna tillbaka från tandläkaren . Ett laboratorium protesen reline ger en mer exakt intryck , men patienten måste vänta längre för att få henne plåtar .

Tillverkningsprocessen under tillverkningen är viktig för korrekt passning av tandproteser . Felaktigt monterade proteser kan bli resultatet av härdningsprocessen . De mest populära tillverkningsprocessen IVOCAP , i endast en 0,01 krympning , vilket ger en mer komfortabel passform protes .

Hem protesen reline kit rekommenderas endast för tillfällig lösning tills en patient kan se hans tandläkare . Innan en reline förfarande kan en tandläkare eller tandhygienist om huruvida du bettet position , i redan befintliga tänder och akryl basen är i tillräckligt bra skick för en reline skall utföras .

Previous:nothing Next:hur man ordentligt hand om en tand nattvakt

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en Medi-Cal tandläkare
 • hur man kan förebygga fläckar på proteser
 • hur man förebygger hål för dina barn
 • hur man bleka gula missfärgade tänder snabbt
 • hur man ska behandla gingivit hemma
 • hur du väljer livsmedel för känsliga tänder
 • hur man får vitare tänder snabbare
 • Aquafresh tandkräm ingredienser information
 • hur man fixar flisas tänder
 • laser tandvård rengöring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com