skäl att byta till elektriska tandborstar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-13
Det finns ett stort urval av elektriska tandborstar på marknaden nu , men många människor fortfarande inte förstår fördelarna med en elektrisk tandborste och varför de bör göra övergången från en traditionell . Med tanke på att en kvalitet elektrisk tandborste i allmänhet är mycket dyrare än en icke-elektrisk tandborste, är det lätt att se varför de flesta inte har brytt sig om att lära sig fördelarna . Du kan bli förvånad över hur mycket bättre en elektrisk tandborste kan verkligen vara .

bättre övergripande borsta

En av de saker som gör en elektrisk tandborste så stort är att det ger dig en drastisk förbättring av antalet penseldrag i en mycket kortare tid . De flesta har endast möjlighet att borsta tänderna två gånger om dagen och måste göra det räknas . Om du ska borsta tänderna för bara 30 sekunder har du bättre munhygien om man borstar tänderna i 30 sekunder med en elektrisk tandborste än med en manuell tandborste .

Dålig tandborstning kan leda till tandköttsinflammation och tandlossning . En elektrisk tandborste har mycket snabbt roterande borsten som kan ge dig känslan av att du har precis varit till tandläkaren för en professionell rengöring av tänder .

bättre nå

De mindre runda huvudet av den genomsnittliga eltandborste gör att du " LL nå de mest svåra utrymmen när du borstar tänderna . Många människor köper manuella tandborstar som är för stora för deras munnar , vilket får dem att missa samma områden varje gång de borstar .

Större tandborstar kan du ta mindre tid borsta tänderna för att du rengör mer tänder på en tid , men du gör det mindre effektivt . Eftersom de flesta elektriska tandborstar tenderar att ha samma storlek huvud ( liten ) , vet du att du kommer att nå varje del av varje tand .

Trycksensorer

Många borstar för hårt . När du trycker på tandborsten för hårt mot tänderna och tandköttet slutresultatet är mindre effektiv rengöring samt eventuella skador på tandköttet . Om du tar en torr tandborste och trycker den mot handen medan efterlikna tandborstning kan du se problemet i aktion . Prova det samtidigt lätt att röra handen och sedan igen medan du trycker ner så hårt du normalt borste .

När du trycker för hårt borsten kan inte rena . Många elektriska tandborstar har trycksensorer i dem så att tandborsten piper vid dig om du trycker för hårt .

inbyggd timer

För riktigt effektiv borstning, är det bäst att spendera två till tre minuter borstar tänderna , men de flesta människor spenderar mindre än hälften av det . Många elektriska tandborstar inrättas med en timer så att du vet när du har borstat tillräckligt länge. Denna funktion kommer att hålla dig från att fuska i tid och tänka borstningen insatser var " tillräckligt bra. "

Fun

En annan anledning att byta till en elektrisk tandborste är att de är bara roligt . Det är en nyhet faktor inblandad med någon typ av bekvämlighet apparat eller gadget . Personer som gillar prylar kan vara mer benägna att borsta tänder bättre och med mer regelbundenhet bara så att de kan använda sina gadget .

Förhoppningsvis , även efter det nya i en ny leksak lagt sig , de som byter till elektriska tandborstar kommer att ha utvecklat bättre tandhygien , och kommer att ha tänder och tandkött att bevisa det.

Previous:nothing Next:Vad kan jag göra om en bruten borr i min tand från en rotfyllning ?

Relaterade artiklar


 • vad är en Philips Sonicare tandborste ?
 • hur har frisk andedräkt - tips för att blåsa bort dålig andedräkt
 • känsliga tänder och käke smärta
 • hur att bleka tänderna med husgeråd
 • retainers vs vakter mun
 • hur man kan bli av valkar under tandproteser
 • är sedering tandvård säkra för barn?
 • hur du tar bort gula tandsten från tänder
 • diy tandvård rengöring
 • hur man ska äta efter ett tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com