som uppfann tandborstställ ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-01
Den tandborstställ finns i nästan varje hem i Amerika och sällan får en andra tanke . Idag kommer den tandborsthållare i många dekorativa mönster , men alla tjänar samma syfte . Som så många dag till dag poster , få människor fråga var den kom ifrån , eller som individuell första tanke att göra det . Vem var först med att bygga en tandborsthållare , och precis när han utforma den

Tidsplan

Det är omöjligt att avgöra när den första tandborsthållare faktiskt byggdes . Vad vi kan avgöra är när det första patentet lämnades in . Enligt US Patent and Trademark Office , det första patentet för tandborsthållare lämnades in i december 1922. En annan enhet som kallas en Sterilisering Hållare lämnades in för ett år tidigare 1921 .

Historia

Immanuel G. Speidel sökt amerikanskt patent på en tandborsthållare den 16 december 1922. Patentet publicerades i juli 1925. Lite är känt om Speidel , än att han var en examen från University of Buffalo Institutionen för odontologi , klass 1914. Register visar att Buffalo var också Speidel hemstad . Titeln på patent nummer 1544694 var helt enkelt " Tandborsthållare " .

Funktioner

Ritningarna för den ursprungliga designen visar anordningen var avsedd att hålla fyra tandborstar . Ser mycket som två sida vid sida rutor ca 2 inches square , monterat hållaren på väggen och hade två platser i varje ruta. Cheferna för de tandborstar var skyddade i lådorna och var på plats genom klipp . En rad små hål i botten av lådorna tillåtna för dränering samt luftcirkulation för torkning .

Funktion

Innehavaren har utformats med front , vilket skulle omsluter fack som innehåller tandborste huvuden. På detta sätt voro huvudmän skyddas från damm och andra element . Den frontpaneler skulle öppna när personen hämtas en tandborste , då skulle dras tillbaka på plats med en fjäder .

Fördelar

Speidel avsikt med utformningen av tandborsthållare hade två syften . Innehavaren skulle ge ett praktiskt förvaringsfack för tandborstar , och skulle göra det till en låg kostnad . Som tandläkare , var Speidel näst designkoncept att låta tandborstar som skall skyddas och kvarstår som sanitära som möjligt . Dagens modeller verkar bara intresserad av bekvämlighet och utseende-Speidel gällde hälsofrågor också.

Previous:nothing Next:Hur man sköter om hängslen

Relaterade artiklar


 • hur man får lättnad tandvärk smärta
 • hur man fixar en tandkrona
 • varför peroxid inte kan användas med amalgamfyllningar
 • att bota dålig andedräkt av alla slag
 • hur man kan bli av gingivit själv
 • hur kan lysa dina tänder med peroxid
 • laser tandblekning kontra blekning
 • sätt att bekämpa en tandvärk
 • hur man hittar en billig kosmetisk tandläkare
 • dentin - dysplasi behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com