tandkräm ingredienser

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-25
Tandkrämer har kommit en lång väg sedan urminnes tider. Pulver, krossade krita och även kvistar har använts tidigare för att rengöra tänderna . En snabb titt på något apotek eller stormarknad kommer att visa dig tandkräm som utformats speciellt för barn , tandsten kontroll eller känsliga tänder . De kan innehålla tand whiteners och finns i en mängd olika smaker

blåsmedel

Alla kommersiella tandkrämer måste innehålla blåsmedel . Dessa substanser har två funktioner . De bidrar till att skapa en miljö som kommer fälla och ta bort partiklar från tänderna . Blåsmedel också stöd fluor , en annan tandkräm ingrediens , att fungera bättre. Lauryl sulfater eller någon av dess varianter används i stora märken . Vissa märken kan lägga till ett alkaliseringsmedel att minska känsligheten från dessa tvättmedel . Lauryl även sulfater ha anti-bakteriella egenskaper och kan bidra till att avlägsna plack från tänderna .

Abrasives

Förutom skumbildning , eller tvättmedel , tandkräm måste också ha en slipande inslag för att hjälpa skrubba tänderna . Denna ingrediens är oftast kvarts , ibland finns i vita tandkräm eller kiseldioxid , som finns i gel tandkräm . Kiseldioxid är kompatibel med natriumfluorid , så det används ofta . Kalcium är ibland läggas till tandkräm också . Dess salter fungerar också som ett slipmedel .

Fluorid

Fluorid , speciellt natriumfluorid , används i tandkräm i små mängder . Det tar upp mindre än 1 procent av den totala sammansättningen av tandkräm . Fluor hjälper härda tänderna för att skydda dem från att utveckla karies . Denna ingrediens fungerar bäst när det kombineras med ett tvättmedel eller blåsmedel .

whiteners

Inte alla tandkräm sorter innehåller whiteners , men de som ofta använder peroxid . En svag lösning av väteperoxid är den vanligaste , men vissa kan använda karbamidperoxid . En annan vanligt förekommande peroxid är natriumkarbonat peroxid . Detta delar upp sig i en tvätt soda och väteperoxid . Inte bara väteperoxid hjälp vitare tänder , fungerar den också som ett anti-bakteriell agent för att döda bakterier runt tänderna.

Förtjockningsmedel och andra ingredienser

Sist men inte minst , tandkrämer innehåller förtjockningsmedel för att skapa en behaglig konsistens och känsla i munnen . De är olika typer av tandkött och polymerer och också bidra till att behålla fukten så att din tub med tandkräm torkar inte ut . Konstgjorda sötningsmedel och aromer är läggas samt att göra smaken mer angenäm . Annan aktiv substans , Triclosan , är ofta på ingredienslistan . Dess uppgift är som en anti-bakteriell att eliminera mikrober som orsakar plack .

Din saliv innehåller kalcium och magnesium , så anti-tandsten tandkräm innehåller en ingrediens som kallas TSPP . TSPP står för tetrasodium pyrofosfat , och det binder med dessa mineraler i munnen för att ta bort dem . På detta sätt fungerar TSPP ungefär som en vattenavhärdare för att förhindra tandsten bildas på tänderna . Det kommer inte att ta bort befintliga tandsten , som får skrapas bort dina tänder hos tandläkaren kontor under en rengöring .

Previous:nothing Next:steg i lumineer process

Relaterade artiklar


 • hur man kan få gratis tandvård för familjer med låg inkomst
 • homeopatiska medel för tandköttsinflammation
 • hur du tar bort gula fläckar från akryl på proteser
 • hur man rengör och behandla dental
 • ta hand om akryl faner
 • hur du gör din egen tandblekning hemma
 • När ska man ta bort lumineers
 • diod tandvård laserbehandling
 • hemlagad antiseptiska munvatten
 • hur man kan bli av svarta prickar på löständer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com