tandtekniska laboratorium instrument

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-18
Dental laboratorietekniker bidra till att förbättra tand problem genom att använda särskilda lab instrument . De använder många olika typer av tandtekniska laboratorium instrument för att förbättra patientens allmänna utseende och hälsa . Tandvård är en föränderlig fältet , så tandteknikern måste vara medvetna om nya produkter och förfaranden . Dessa saker kan öka teknikerns kunskaper , så att han kan lösa eventuella problem med den senaste tekniken finns tillgänglig.

CAD /CAD -teknik

En tandtekniker kan använda CAD /CAM -teknik för att förbättra tänder , med hjälp av en datorstödd design . Han kommer att använda en dator för att hjälpa till med formen och bildandet av tänder . Tech kan tillverka kronor, broar och inlägg om enstaka eller upprepade tand fyllningar . CAD /CAM dator tillåter tech för att se en 3D- bild av tänder och tandkött . Det är enklare än att ta en tand intryck , och när det gäller att behandla de flesta tandproblem , kan det vanligtvis göras på halva tiden genom att använda denna typ av dator .

Laser

Dental laserbehandling kan ersätta äldre typer av förfarandena eftersom de tar itu med problemmore snabbt och utan alla överflödiga smärta . Det finns liten eller ingen skada på omgivande vävnader, och större delen av tiden kommer det att finnas något behov av suturer efter en laser används. I vissa fall kommer anestesi behöver inte heller användas. Lasrar kan användas för att behandla tandköttsproblem , munsår , godartade tumörer och för krona förlängning , och de är kända för att vara exakt och mycket effektiv .

röntgenapparater

Efter en tandläkare noggrant har studerat dina tänder , Hon kommer då att ta röntgenbilder av hela käken . Även om hon tror att allt ser bra ut, kan det vara omöjligt för henne att se vissa hålrum och saker som en påverkade visdomstand . Men med dessa röntgenbilder , kommer hon att kunna att inte bara se problemet , men hon vet också hur det ska behandlas . Röntgen låta tandläkaren för att se hela tanden från roten till kronan . Hon kan också plats problem med ben eller infektioner till följd av svår tandköttsinflammation .

Previous:nothing Next:hur man gör faner ser naturliga ut

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker dentalvax på tandställning
 • bör du se en MD eller en tandläkare för mun problem ?
 • naturliga sätt att bota sjukdomar i tandköttet hos småbarn
 • konventionell protes process
 • hur man dra åt lösa tänder
 • hur man hittar en tandläkare för proteser
 • att bota dålig andedräkt från magen
 • hur man kan bli av grov munsår
 • som uppfann tandborstställ ?
 • hur man fixar lösa tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com