vad är en barntandvård ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-08
Barntandvård är tandvård utförs på ungdomar från spädbarn till tonåringar . Pediatric tandläkare göra samma typ av tandvård som husläkare tandläkare gör, men de går genom extra utbildning för att få titeln " Pediatric Tandläkare . " I vissa stater , kan en tandläkare inte ringa själv en pediatrisk tandläkare om han inte har haft denna extra träning . Låt dig inte luras av vissa tekniker för marknadsföring som tandläkare använder för att locka barn till deras praktik . Bara för att en praxis använder ordet " Kid "eller " barn " i sitt namn , betyder inte att de tandläkare har fått speciell utbildning för att behandla ditt barn .

Utbildning

Alla tandläkare fylla i ett fyraårigt tandläkarhögskolan programmet, men pediatrisk tandläkare gå på för att utföra två till tre års specialiserad utbildning inriktad på barntandvård . Denna utbildning ger tandläkare den erfarenhet och kunskap som krävs för att arbeta på just barn . Enligt American Academy of Pediatric Tandläkare , " Praktikanten lär sig avancerade diagnostiska och kirurgiska ingrepp , tillsammans med barn psykologi och klinisk behandling , oral patologi , barnrelaterade farmakologi , radiologi , barns utveckling , förvaltning av oral /ansikts trauma , vård för patienter med särskilda behov , sedering och narkos . . "

Pediatric Vs Family Practice

Anledningen till att du skulle välja en pediatrisk tandläkare i stället för en familj praxis tandläkare är samma anledning till varför du kanske välja en barnläkare . specialutbildning Medan en husläkare tandläkare undersöker om tand förlust i äldre och ilningar i tänderna hos vuxna , är en pediatrisk tandläkare lära sig om hur man använder rätt språk för att inte skrämma barnen och hur man utför operationer i små munnar . Dessutom är en pediatrisk tandläkarpraktik vanligtvis konstruerade med barn i åtanke med vissa färger , inredning , möbler och leksaker .

Identifiera Pediatric Tandläkare

Vissa kliniker inrätta sin anläggning för behandling av barn , men de har inte specialutbildning . Det är tillåtet för icke-barn tandläkare för behandling av barn , men om du letar efter den pediatriska tandläkaren specialiserad utbildning , måste du fråga specifikt om tandläkaren är en pediatrisk tandläkare . Enligt Dr Dean Brandon i sin blogg , barntandvård , bör du lyssna noga på svaret. Han sa, " Om de säger , " våra tandläkare behandla barn "eller" ja , vi ser barn " eller " vår praxis är tillägnad behandling av barn " , de verkligen inte besvara din fråga. Du måste vara specifik och få ett specifikt svar . Du kan även forskning om var de gjorde sin specialitet hemvist efter tandläkarhögskolan . "

Hitta till Pediatric tandläkare

American Academy of Pediatric Dentistry är ett verktyg på sin hemsida att kan du hitta en pediatrisk tandläkare i din området . Deras lista innehåller namn och kontaktuppgifter för barn tandläkare i god status med American Academy of Pediatric Dentistry , men det kan inte vara en fullständig förteckning över pediatrisk tandläkare i ditt område .

skäl att ta barnet till tandläkare

American Academy of Pediatric Dentistry rekommenderar föräldrar att deras barn i deras första kolla upp när deras första tand visas eller senast ålder en . Barn ska gå på regelbundna hälsokontroller varje halvår . Däremot kommer ditt barns tandläkare skräddarsy schemat till din egen barns hälsa behov . Andra skäl till varför ett barn kan behöva se en tandläkare beror på tandvärk , tänder avvikelser , permanenta tänder som växer in bakom mjölktänderna , brutna tänder , och många andra frågor föräldrar eller barn har om sina tänder .

Previous:nothing Next:hur man får perfekta vita tänder

Relaterade artiklar


 • tandborstning instruktioner för spädbarn
 • Hur länge ska du vänta för att få proteser efter tanden avlägsnats ?
 • det bästa sättet att rengöra en tand skena
 • hur man kan förbättra din andedräkt
 • hur man undviker karies
 • vad är Klorhexidindiglukonat ?
 • vård för tandreglering hängslen
 • hur man gör en tand stopp skada
 • vad är falska tänder implantat gjorda av ?
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com