vad som orsakar rotkanaler ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-15
En rotfyllning är ett kirurgiskt ingrepp en tandläkare utför genom att reparera det skadade området som har blivit smittade eller är abscessed för att rädda tanden och förhindra utvinning . Rotkanalen är det område där tandens nerv ligger inne i en massa kammare , som ansvarar för sensorisk känslor av tanden . Smärta , känslighet , missfärgning , svullnad och ömhet är de vanligaste rapporterade symtomen vid en rotfyllning fråga . Orsakerna som skulle kräva en rotfyllning varierar beroende på den enskilda men kan inkludera förfall , flera tandvård och trauma mot tanden .

Decay

Den vanligaste orsaken till en rotfyllning är orsakat av håligheter i massa yta av tanden . Enligt MedicineNet är håligheter redovisas i över 90 procent av befolkningen . En hålighet i rotkanalen uppstår när bakterier kommer in i inre delen av tanden där roten är närvarande och producerar syror . Dessa syror orsaka demineralisering eller hål i tänderna . När förfall in i massa -området , kommer det att orsaka skada och kan orsaka smärta , död av massa -området , eller en tand abscess . Patienten har två val att antingen genomgå en rotfyllning för att ta bort den infekterade massa området eller genomgå en tandutdragning .

Flera tandingrepp

En person som genomgår flera tandingrepp att antingen rätta till en infekterad tand eller ersätta fyllningar är mer sannolikt att behöva en framtida rotfyllning . Behovet av att ersätta fyllningar uppstår när bakterier eller mat partiklarna kommer in i området mellan tand och fyllning och orsakar röta uppstå . Om den lämnas obehandlad kan sönderfalla resa ner till pappersmassa området av tanden som orsakar infektion eller abscess i kanalområdet . När flera tandingrepp utförs , försvagar tanden och integritet tanden äventyras , vilket gör att en ökad risk för dentala komplikationer .

Trauma

När trauma uppstår en tand från antingen en olycka eller skada är det hög risk för en framtida rotfyllning . Om tanden är sprucken eller trasig i den utsträckning som den nervrot är utsatt , kommer en rotfyllning minska smärta och svullnad som vanligen förekommer i en traumatisk händelse . Men i vissa fall av trauma till en tand , inte utgör symptomen inte direkt . Trauma till en tand är vanligt hos barn som är mycket aktiva och har normala olyckor som orsakar påverkan på ansiktshalvan , t. ex. cykling , skridskoåkning och skateboard . Dessa olyckor orsakar inte trauma symptom direkt , men kan försvaga tanden och orsaka problem senare i livet när barnet blir vuxen .

Previous:nothing Next:hur man känner igen hälsorisker tandblekningsmedel

Relaterade artiklar


 • Hur du tar hand om din tandborste
 • hur man handlar och proteser pris
 • hur man gör en modell av permanenta tänder
 • hur man ska behandla sjukdomar i tandköttet ( gingivit ) naturligt med naturläkemedel 2
 • hur man behandlar en vit tunga
 • hur man kan förhindra att känsliga tänder
 • hur du tar bort ortodontisk hängslen
 • gör det själv dentala mössa cement
 • Finns det hälsofrågor bakom tuggummi ?
 • tandimplantat återhämtning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com