Vilka är de behandlingsmetoder för en påverkade hörntand ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-11
Kraschade tänder är sådana som inte " växa i " hur tänderna ska. De kan inte komma in i rätt tid , och kan därmed skapa andra tandreglering , såsom felplacerade tänder . Till skillnad från visdomständer , som lätt kan tas bort när detta inträffar , hörntänder är en viktig del av ditt bett . Därför är " bara ta ut dem " inte är tillämpligt. Din tandhälsa leverantören måste vidta andra åtgärder för att säkerställa tanden kan komma i ordentligt , gynnar tandhälsan hos patienten .

tidig upptäckt

För den framtida placeringen av alla tänder , strävar din tandhälsa leverantör för att identifiera påverkat hörntänder så att han kan behandla dem så tidigt som möjligt . Om hund inte kommer in ordentligt kommer de att skjuta andra tänderna i fel positioner. Barn ska gå till sin tandläkare när de är omkring sju år att få en röntgen för att säkerställa att de faktiskt har hela sitt vuxna tänder . Det kommer också att hjälpa fånga eventuella problem som kan hindra hundens från att komma in här tidig upptäckt kommer att underlätta tidig behandling . När det finns problem med hörntänderna kommer in , är den första behandling ofta att ta bort "baby " tand . Efter detta avlägsnande , kan det ta upp till ett och ett halvt år för vuxna tanden att komma in

Making Room

Om orsaken till den påverkade tanden är överfulla ( ojämn mellanrum mellan tänderna ) , tandreglering förfaranden kan hjälp . Antingen hängslen eller avgränsare flyttas den omgivande tänderna för att ge plats åt de permanenta tänderna att komma inSjälvklart är detta inte hjälper om tanden är påverkade av andra orsaker , eller helt enkelt inte existerar .

Kirurgi

Din muntliga kirurg kan besluta att inrätta en tandreglering fästet . Detta beslut tar hänsyn till patientens psykiska och fysiska förmåga att upprätthålla detta förfarande. Du bör också överväga kostnaderna , i alla fall din tandvårdsförsäkringen inte kommer att omfatta förfarandet . Om du väljer att gå vidare med operation , kommer en muntlig kirurg höja kirurgiskt tandköttet tills det påverkade tanden är synlig . Kirurgen kommer då att placera en ortodontisk hållare, med en liten kedja , på tanden . Efter byte av tandköttet till sitt tidigare läge , bara kedjan synliga . Ett par veckor senare kommer patienten ortodontist ansluta kedjan till ett gummiband . Kedjan kommer då , aldrig så lite , dra i det påverkade tanden . Denna process borde b genomförd inom ett år .

Previous:nothing Next:Vilka material har använts för att göra nya proteser ?

Relaterade artiklar


 • TMJ & tand smärta
 • hur man fixar metall på framtänderna
 • Hur du tar hand om din mun
 • hur man ska behandla torr socket smärta efter att ha en tand drog
 • vad som är bra för en tandvärk ?
 • lösningar för bruxism
 • hur man kan förhindra att få tandköttsproblem
 • grapefrukt utsäde utdraget för tand smärta
 • hur man gör ett munvatten mot dålig andedräkt
 • hur man väljer hängslen färger
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com