Vilka är de inriktningar för tandläkare ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-14
Dental specialisering kräver ytterligare utbildning . Akademiker i tandläkare kan välja att främja sina erfarenheter och karriärer genom att fylla hemvist program , forskarutbildningen examen eller program certifikat . Specialister tillhandahålla ett brett utbud av produkter och tjänster inklusive hängslen , rotfyllning terapi , tand extraktioner och andra kirurgiska korrigeringar .

folkhälsa

Tandläkare som väljer att arbeta i regeringen och universitet förse allmänheten med expertis inom alla områden av tandhälsa . De kan bli offentliga pedagoger , arbetar som epidemiologer eller hjälpa till att utveckla tandhälsan program och strategier. Hygienintyg oftast förvärvas genom folkhälsoprogram hemvist .

Endodonti

Endodonti är en specialitet i fråga om sjukdomar i tandens pulpa och ofta innefattar att behandling rotfyllning . Residency program inom området Endodonti ta minst två år att slutföra .

oral och maxillofacial patologi

Dessa tandläkare diagnostiserar och ibland behandla sjukdomar relaterade till munhålan och överkäke , eller övre käkbenet . Ofta är dessa specialister arbetar nära samarbete med specialiserade oral kirurger .

oral och maxillofacial radiologi

Graduate certifikat program erbjuder omfattande utbildning i röntgen teknik och tolkning . Tandläkare som är specialiserade på oral radiologi är väl förtrogen med bildbehandling fysik och strålningsbiologi . De utföra och tolka vanligt film tomografi , datortomografi , magnetisk resonanstomografi och nukleära bildbehandling .

oral och maxillofacial kirurgi

Vissa tandläkare har i munkirurgi och kan utföra tandutdragning och tandimplantat. Välutbildade tandläkare kan utföra käkkirurgi .

Tandreglering

ortodontister specialiserade på uträtning tänderna , oftast med hjälp av hängslen och andra apparater . Dessa högt utbildade tandläkare är skyldiga att genomgå en omfattande utbildning , vanligen med minst tre år i residens -program .

Parodontologi

periodontists behandla sjukdomar i periodontium eller vävnad som omger och stöder tänderna . Både kirurgisk och icke-kirurgiska metoder och behandlingar kan användas för att korrigera och upprätthålla patientens tandkött och allmänna tandhälsa .

barntandvård

Pediatric tandläkare specialiserat sig på behandling av barns tänder och främja unges oral hälsa och hygien. De fokuserar på att utveckla god tandvård vanor och hjälper till att utbilda barn och föräldrar om hälsosam mat för friska tänder .

protetik

Tandläkare som är specialiserade på att göra proteser , implantat och broar kallas protetiker . Detta mycket specialiserat område av tandvård kräver mekanisk skicklighet och artisteri .

Previous:nothing Next:Neem olja & tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • temporärt cement vs permanent cement för dentala implantat
 • hur att bleka tänderna på tre sätt
 • hur man köper tips Waterpik flosser
 • Vad är tandbroar gjord av ?
 • vad är svart tunga ?
 • klorhexidin för gingivit
 • genetisk testning för tandlossning
 • hur man äter med proteser
 • hur man gör faner ser naturliga ut
 • hur man bota tandgnissling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com