Vilka är fördelarna med att gå till tandläkaren ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-26
En tandläkare är en legitimerad vårdpersonal som diagnostiserar och behandlar problem av tänder och vävnader i munnen , enligt US Department of Labor Bureau of Labor Statistics . Dessa personer använda utrustning såsom röntgenapparater , sonder , speglar mun och övningar att identifiera och undanröja karies och kan även utföra korrigerande operation eller räta tänder . Besöka tandläkaren har en rad fördelar .

Förebyggande

Genom att besöka tandläkaren , kan du undvika en mängd olika orala hälsoproblem . Även om du borstar tänderna med fluortandkräm två gånger dagligen och tandtråd minst en gång om dagen är bra för att ta bort plack , bara en licensierad tandläkare eller tandhygienist kan ta bort tandsten eller tandsten , med hjälp av särskilda instrument . Plack är en klibbig film som fastnar på tänderna och innehåller bakterier som livnär sig på den mat du äter . Om inte bort, kan denna film orsaka karies , eller en hålighet , liksom tandköttsinflammation , enligt North Carolina Department of Health and Human Services . Samtidigt är kalkyl huvudsak härdad plack ligger över och under tandköttskanten .

Calculus så småningom kan leda till tandlossning , som förstör tandköttet och ben som stöd och förankra tänderna , enligt HealthOfChildren. com . Besöker din tandläkare eller tandhygienist för regelbunden rengöring , vanligen varje halvår , kan förebygga dessa problem . En tandläkare team kan också presentera dig för en mängd olika penslar och flosses som fungerar bäst för dig och dessutom hjälpa dig att skapa en hälsosam kost. Dessutom, om du besöker din tandläkare ofta , kommer du att etablera en stark relation med honom . Detta kommer att göra att få snabb behandling lättare om du någonsin uppleva en tand nödsituation som slår ut en tand eller flis av en tand .

tandproblem

En annan fördel med att gå till tandläkaren är att hon kommer att hjälpa dig med eventuella icke- traumatiska tand problem som du kan uppleva . Till exempel , om du har tandvärk och du inte vet orsaken , kan din tandläkare undersöker kliniskt munnen och ta dentala röntgen för att diagnostisera och behandla ditt problem . Du kanske har en tand abscess-vilket är en ficka på infektion-runt en tand eller ett hål i en tand som tandläkaren kan upptäcka endast med hjälp av en röntgenbild .

tandläkaren sedan kan utföra behandling, såsom fylla din hålighet eller dränera bölden och städa ur fickan runt tanden . Dessutom besöker en tandläkare kan du som skall monteras på en mun vakt om du har ont i käken , som kallas käkleden syndrom . En tandläkare i huvudsak kan erbjuda lösningar på nästan alla muntliga problem vård du får .

Cancer Kontrollera

Att besöka tandläkaren är bra därför att de utför också munhålecancer kontroller . Under dessa visningar-även kallad huvud och hals tentor-tandläkare eller tandhygienister undersöka dina orala vävnader för att se om de är friska och kan beställa en biopsi om de ser potentiellt maligna vävnad . Symtomen på oral cancer inkluderar sår som inte läker , vita fläckar på tandköttet eller blödning , rapporterar den amerikanska Tandhygienistförening 'Association . Genomgår en cancer kontrollera varje år är särskilt kritisk om du röker , enligt John L. Burch , en tandläkare i Kalifornien .

Previous:nothing Next:hur man ersätta förlorade tänder

Relaterade artiklar


 • hur man effektivt borsta tänderna
 • hur cement tandbroar
 • väteperoxid & munhälsan
 • varför peroxid inte kan användas med amalgamfyllningar
 • ortodontist vård för att borsta tänderna med hängslen
 • nytta av implantat mini protes
 • hur man bleka tandkronor
 • visdomständer extraktion komplikationer
 • hur man ska leva med en smak expander
 • problem med protesen rengöringsmedel och mjuk liners
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com