barn & unga tandläkare

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-07
Barn och ungdomar tandvård är specialiteter som tandläkare som fokuserar på tandvård för barn och ungdomar . Munhygien inbegriper behandling av tandproblem samt förebygga karies eller andra frågor. Barn och ungdomar tandläkare har en viktig roll på ett barns hälsa team, som arbetar med barnläkare och andra tandläkare för att främja god allmän hälsa

Du behöver : .
Plaque-avslöjande tabletter
Tooth Mousse .

barntandvård

En pediatrisk tandläkare fokuserar på de unika tandvårdsbehov av spädbarn och barn, börjar med en bebis allra första tand besök . Tidiga undersökningar av tänder och mun kan leda till upptäckt av karies i ett tidigt skede , då det lätt kan behandlas . Området barntandvård utbildar föräldrar om vikten av förebyggande vård i hemmet med hjälp av korrekta tandborstning , tandtråd och kost .

Vård av mjölktänderna

Pediatric tandläkare främja vård av tänder. Mjölktänderna , även kallad mjölktänder , fyller viktiga funktioner . De gör barn att tugga ordentligt , på så sätt underlätta bra näring , och de sparar plats för permanenta tänder . Det är viktigt att dessa tänder stanna tills de försvinner naturligt . Försummade hål på mjölktänderna kan leda till problem med att utveckla permanenta tänder .

Adolescent Tandvård

Vissa tandläkare specialiserade på ungdomar tandvård . Tonåringar kan vara särskilt självmedveten om skämd eller sneda tänder . De kan också ha dåliga matvanor , ofta äter för mycket godis eller snacks som kan främja utvecklingen av karies. En professionell ungdomar tandläkare specialiserat sig på omstrukturering och styra tänder , samt att utbilda tonåringar och deras föräldrar i rätt kost val och god munhygien .

Utbildning

Att bli tandläkare kräver fyra år på college följt av fyra år av tandläkarhögskolan . Efter examen från tandläkarhögskolan , blivande barn eller ungdom tandläkare ut ytterligare två eller tre år utbildning speciellt i barntandvård . Utbildning är omfattande och inkluderar farmakologi , mikrobiologi , oral patologi och allmän anestesi , tillsammans med barnomsorg och beteende förvaltning . Kandidaterna kommer också att lära sig om behandling av patienter med särskilda vårdbehov , inklusive medicinska , fysiska eller psykiska funktionshinder .

Överväganden

Licensiering är skyldig att utöva tandläkaryrket . Kraven varierar från stat till stat men vanligtvis omfattar både en skriftlig och praktisk tentamen . Öva barntandvård kan vara mycket givande . Ett positivt förhållande med en pediatrisk tandläkare kan hjälpa barnen att utveckla hälsa vanor som kan hålla en livstid . Målet för barntandvård är att hjälpa barn att må bra om resor till tandläkaren samtidigt utveckla vanor för god munhygien .

Previous:nothing Next:den bästa typen av proteser för TMJ patienter

Relaterade artiklar


 • gemensamma ljud från käkleden splint behandling
 • vad som väntar med kompositfasaderna
 • hur man rengör , bleka och ljusare proteser
 • tonsillolit avhjälpa
 • CVD och tandlossning
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • Hur berätta om ett tandimplantat har kommit loss
 • Hur är hängslen på tänderna tas bort ?
 • vad är meningen med ocklusala i tand- termer ?
 • smärtlindring för inflammerat tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com