barntandvård för barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-19
Barn utgör särskilda utmaningar när det gäller tandvård . Vissa är samarbetsovilliga därför att de fruktar smärta eller helt enkelt gillar inte att bli behandlad av en främling . Vissa är obekväm i en vanlig tandläkarpraktik som vänder sig till vuxna . Lyckligtvis finns det barn tandläkare som är specialiserade på att arbeta med ungdomar och vet hur man ska hantera gemensamma problem

Definition

American Academy of Pediatric Dentistry ( AAPD ) definierar en pediatrisk tandläkare som en tandläkare som fokuserar sin praktik på att behandla barn . Dessa tandläkare har i allmänhet en barnvänlig installationsprogrammet för Office och är skickliga på att lätta ett barns rädsla och göra tandvården så enkel och smärtfri som möjligt . Pediatric tandläkare generellt behandlar barn från spädbarnsålder till puberteten .

Utbildning

En pediatrisk tandläkare går genom samma fyra år utbildningsprogram som alla tandläkare . Han fullbordar sedan tre till fyra år av kompletterande utbildning för att förbereda för sin specialitet , förklarar AAPD . Denna extra programmet ingår teori och praktisk övning i att behandla barn . Pediatric tandläkare får också kunskaper i att behandla särskilda behov ungdomar som är fysiskt eller psykiskt .

Fördelar

Mest allmän praxis tandläkare kommer att behandla barnen , men det finns vissa fördelar med att använda en pediatrisk tandläkare . Dessa läkare fokus på förebyggande vård och ingjuta god tandvård vanor i unga , ge dem möjlighet att undvika problem och ett omfattande arbete när de blir vuxna . Den AAPD anges att dessa tandläkare också arbeta för att bygga ett band av förtroende med sina patienter , så kommer barnen inte utveckla en rädsla för tandvård . Detta kommer att uppmuntra dem att fortsätta regelbunden tandvård besök i vuxen ålder .

Tjänster

Leslie Ranft , en författare för konsumentguide för odontologi , anges att barntandvård för barnen bör börja med den tid de är 1 år gammal . Detta första besök gör det möjligt för tandläkaren att fånga eventuella problem tidigt . Dental tätningsmedel och fluorbehandling kommer att tillämpas för tänderna eftersom de uppstår , och tandläkaren kommer att behandla sjukdomar såsom karies . Han kan bedöma den unge runt 7 år för potentiella tandreglering . Han kan också utbilda barnen om korrekt tandhygien, inbegripet tandborstning och tandtråd tekniker . Munvatten kan införas på 7 år .

Läge

AAPD tillhandahåller en databas med pediatrisk tandläkare över hela USA . Många barn tandläkare annonsera på nätet eller i Gula Sidorna . Du kan också få en remiss från din vanliga tandläkare , tand- försäkringsgivare eller vänner med barn som redan går till en pediatrisk tandvårdsklinik. Du kanske måste prova mer än ett barn tandläkare för att hitta en som både du och ditt barn är bekväma .

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra tandvård planer

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga en torr socket efter en tandutdragning
 • interventioner för att ersätta saknade tänder och förvaltning av mjuk vävnad för dentala implantat
 • återhämtningstiden från tand implantatoperation
 • hur man berättar skillnaden mellan en tandvärk & en abscessed tand
 • hur man gör pepparmynta tandkräm
 • hur man förbereder för en tandläkare besök
 • hur man korrekt använda tandtråd på tänderna
 • hur man koka ett munstycke
 • hur du ställer in efter en dental komposit förfarande
 • hur man kan bli av en tandvärk naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com