barntandvård frågor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-31
barntandvård fokuserar på hälsa av barns tänder . Om att tidig tandvård är ett stort steg för att skydda hälsan hos barnets tänder och ett pediatriskt tandläkare kan bidra till att skapa goda vanor som kommer att pågå under hela vuxenlivet. Det finns särskilda frågor föräldrar bör överväga att stödja barnets tandhälsa .

Vad är det korrekta sättet att rengöra mjölktänderna ?

För att rengöra baby tänder och tandkött ordentligt , är det bäst att använda en fuktig disktrasa , mjuk tandborste eller tandvård våtservetter . Tandborsten bör ha litet huvud som passar i barnets mun , med mjuk bristles. You bör rengöra tänderna efter varje utfodring och efter att ha druckit juice eller mjölk. Barnet ska inte gå till sängs med en flaska juice eller mjölk. Detta kan orsaka tidig karies .

Vad kan jag förvänta mig vid första besöket ?

Föräldrar brukar välkomnas in i undersökningsrummet med barnet för att minska barnets stress . Barnet kan även sitta i förälderns knä under tentamen . Tandläkaren kommer att fråga föräldrarna om barnets hälsa, kost och tandvård vanor . De tänder och tandkött kommer att utvärderas med en grundlig rengöring efteråt . Den första dentala besöket bör planeras av barnets första födelsedag att utveckla en hälsosam tandvård rutin .

När kan ett barn börja använda tandkräm ?

Det är säkert för barnet att använda icke- fluortandkräm , eller bara vatten , så fort den första tanden visas . När han kan helt spotta tandkrämen ut , runt en ålder av 3 eller 4 , är det godtagbart att byta till fluorid baserade tandkräm . Föräldrar bör övervaka och hjälpa barnet när du borstar tänderna och bara placera en liten mängd tandkräm på borsten .

Kommer nappar och tumsugning skada ett barns tänder ?

Barn suger på nappar och tummar som ett sätt att trösta sig själva . Genom att använda dessa lugnande metoder inte medför något problem om inte den vanan fortsätter genom ålder 3 . Fortsatt tumsugning kan orsaka tänder att bli dåligt . Denna förskjutning kan behöva korrigeras i framtiden med hjälp av en ortodontist .

är dentala röntgen säkra för barn ?

Dental röntgen närvarande liten risk för små barn . Tandläkaren begränsar strålning som barnet utsätts för. Innan förfarandet är en ledande förkläde placerade runt barnet. Den röntgenapparat använder en hög hastighet film som också begränsar exponeringen för strålning .

Previous:nothing Next:denturist lön i Kanada

Relaterade artiklar


 • lösningar för bruxism
 • vilken typ av blekmedel används i tandblekningsmedel ?
 • hur är tandkräm ?
 • hem rättsmedel för blötläggning och rengöring proteser
 • hur man gör tand tvål
 • fördelarna med att använda en elektrisk tandborste
 • hur man laga ett stenskott i tandbro
 • hur man kan bota graviditet gingivit
 • pediatriska tandvård frågor
 • ingredienser i tand cement
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com