definition av hårda och mjuka gommar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-18
Smaken är taket i munnen , enligt BookRags. com , en on-demand pedagogisk resurs webbplats . Den hårda gommen består av två typer av ben , medan den mjuka gommen ligger bakom den hårda gommen och består av muskelvävnad . Den hårda och mjuka gommar utföra olika kritiska funktioner

hårda gommen

Den hårda gommen består av två typer av ben kallas maxillae och Palatinen ben , som täcks av en slemhinna . Den maxillae form även i överkäken , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . " Den horisontella plattor Palatinen ben utgör den bakre delen av den hårda gommen i munnen och golvet i näsan . Den vertikala plattor Palatinen ben ingår i näshålan . mjuka gommen är muskelvävnad

Mjuka gommen

täcks av epitelvävnad . Epitelvävnad är en typ av vävnad som utgör täckning för alla yttre och inre organ ytor . Denna vävnad ger skydd , producerar sekret och reglerar de material som rör sig över den . Gomspenen , en bit vävnad som hänger ner från mitten av den mjuka gommen , är ovanför roten av tungan . Gomspenen hjälper till att hålla maten från att gå ner andningen passage när en person svälja mat .

Funktion

Den hårda och mjuka gommar separat munhålan från näshålan . Kombinationen av de två smaklökar hjälper också människor andas och tugga samtidigt . Det beror på att passagen är öppen när en person inte är att svälja mat , så att han kan andas genom munnen och näsan . Men den mjuka gommen flyttas uppåt och blockerar utanför inloppet till baksidan nasal passage när en person svälja mat .

Andra funktioner

Den hårda och mjuka gommar hjälpa människor sjunga . När ljudet kommer från bröstet, ljudvågorna som har genererats av stämbanden studsa mot den hårda gommen och ut ur munnen . Den hårda gommen leder huvudsak och resonans ljud . Dessutom hjälper den uvula som hänger från den mjuka gommen sångarna skapa ett vibrato , som är en pulserande effekt i en högljudd ton , enligt Princeton University.

Formation

Den hårda och mjuka gommar bildas när ett foster utvecklas i livmodern . Bildandet av smaklökar tar flera veckor att förekomma och börjar i femte veckan av prenatal utveckling . Felaktig bildandet av den hårda gommen förekommer i en av varje 500 till 1. 000 spädbarn , enligt BookRags. com . Denna störning kan rättas till genom kirurgi , men orsaken till det är okänd . Medicinska experter misstänker att miljöfaktorer och ärftliga egenskaper bidrar till sjukdomen. Individer som har överskott kött på deras uvula också kan uppleva problem som snarkning eller sömnapné , vilket är stoppad andning under sömnen . Att behandla detta , kan läkarna ta bort extra kött från gomspenen .

Previous:nothing Next:hur man använder tugga pinnar

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra ytterligare benförlust i tänderna
 • hur att läka efter tuggummi operation
 • hård kontra mjuk protes reline
 • naturliga botemedel : olja drar
 • tänder känslighet på grund av blekning
 • plackborttagning med balsamvinäger
 • svår tandvärk smärta
 • en lista med vanliga sjukdomar i tänder
 • hur man hittar en miljö tandläkare
 • hur du berättar om dina visdomständer kommer in
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com