dental radiografi förordningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-22
Dental röntgen innebär röntgenbilder av tänder och omgivande strukturer genom exponering av film för röntgenstrålar . Dental röntgenbilder är viktiga verktyg tandläkare använder för att diagnostisera muntliga problem som de annars inte kan upptäcka vid en grundläggande undersökning .

strålskyddslagstiftningen

Strålsäkerhet lagstiftning finns på delstatsnivå och federal nivå för att skydda människor från riskerna med strålning , enligt Dental Röntgen principer och tekniker . Större effekter av strålning hör cancer eller till och med grå starr . Strålskyddslagen Control för Health and Safety Act blev offentligt 1968 för att standardisera utförandet av röntgenutrustning . Konsumentverket patient Strålning Health and Safety Act år 1981 började att täcka utbildning och certifiering av personal som använder dental röntgen utrustning .

I vissa stater , tandvård röntgensjuksköterskor idag måste passera en undersökning strålsäkerheten innan du utsätter tandröntgenapparater filmer . /

Öva Equipment Regulations

Dental Röntgen får endast utföras på förslag av en tandläkare och endast av en lagfaren sjukvårdspersonal , enligt Tufts University . American Dental Association , tillsammans med den amerikanska Food and Drug Administration , har antagit riktlinjer för förskrivning av antal, typ och frekvens av dentala röntgenbilder som togs av patienter . ADA avskräcker också användningen av korta , slutna , påpekade röntgen koner --- eller position-indikering --- eftersom dessa enheter kan resultera i högre mängder farliga scatter strålning .

Rektangulär kollimatorer --- eller leda plattor med ett hål i mitten som passar över röntgenapparat öppningar --- faktiskt minska området för en patients kropp som utsätts för strålning . Federala föreskrifter kräver att X-ray balkar ställas in till en diameter av högst 2,75 inches när en tand radiograf använder mindre föredragna cirkulär kollimatorer .

Exponering skydd

En tandröntgenapparater enhet operatör måste stå på en vinkel på 90 till 135 grader för att primärstrålningen för en X-ray eller bakom en skyddande barriär med ett fönster som ger operatören möjlighet att fortfarande visa patienten . Dessa operatörer i huvudsak bör stå 6 meter från tubehead av en röntgenapparat . Ingen ska i skrivsalen under tandvård röntgenbild exponering utom för patienten . Dessutom bör tandvård röntgensjuksköterskor plats leda förkläden med sköldkörteln kragar på patienter för att minska sin exponering .

Dental röntgensjuksköterskor dessutom måste övervaka tandröntgenapparater maskiner för läckage strålning med hjälp av en film enhet tillgänglig genom avdelningar statliga hälsa eller tandröntgenapparater tillverkare av utrustning.

tillåtna dosen

The National Rådet om strålskydd och Mätningar definierar " högsta tillåtna dosen " som den största mängden strålning en person bör få under en viss period utan att orsaka skada . Dental röntgensjuksköterskor bör inte utsättas för mer än 5,0 REMS ett år , med en rem som en särskild måttenhet som används i dental radiografi . För medlemmar av allmänheten som inte arbetar regelbundet runt dentala röntgenutrustning och gravida kvinnor som arbetar som tandläkare röntgensjuksköterskor , är de etablerade högsta tillåtna dosen 0,5 REMS per år. Dental röntgensjuksköterskor kan spåra sin exponering med hjälp av en film emblem , en personal-övervakningsenhet tillgängliga via tjänsten film badge företag .

Previous:nothing Next:information om hur du extraherar extra tänder innanför tandköttet

Relaterade artiklar


 • hur att bleka tänderna - enkelt tandblekning tips
 • Hur får man en kick på leende
 • hur man ska behandla gingivit hemma
 • hur man kan stoppa ytterligare förlust av benmassa i tänderna
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
 • tandimplantat återhämtning
 • hur man kan utveckla en daglig tänder tandtråd vana
 • hur man väljer rätt tandblekning system
 • hur man får tätt proteser ut
 • rätta metoden att rengöra tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com