endodontist information

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-20
Om en allmän tandläkare möter ett fall av skador på nerver eller blodkärl som finns i massa inne i tanden kan han hänvisa en patient till en specialist kallas endodontist . Endodontists , som har fått extra utbildning utöver allmän tandvård , utför specialiserade behandlingar som rotfyllningar som kan rädda tänder som har blivit sjuka, skadade eller ruttnade n allmän tandläkare möter ett fall av skador på nerver eller blodkärl som finns i massa inne i tanden kan han hänvisa en patient till en specialist kallas endodontist . Endodontists , som har fått extra utbildning utöver allmän tandvård , utför specialiserade behandlingar som rotfyllningar som kan rädda tänder som har blivit sjuka, skadade eller ruttnade

Du behöver : .
dator med Internetanslutning
<. /h4>

rotfyllningar

Enligt American Association of Endodontists , det vanligaste förfarandet att endodontists utför är en rotfyllning . Rotfyllningar behövs när massa inuti en tand blir infekterad eller inflammerad . Tanden måste sedan borras och bakterier som orsakar infektionen och den drabbade vävnaden måste avlägsnas . De endodontist kanske måste borra flera kanaler i en enda tand för att ta bort alla infekterade vävnaden .

Funktion

Trots Safe Tandvård säger att regelbunden tandläkare vanligtvis är kvalificerade att utföra avancerade tandläkarmottagningar såsom rotkanaler , många patienter föredrar att se en endodontist . Dessutom kan vissa situationer kräver mer expertis , till exempel komplexa procedurer på vissa tänder som baksidan molarer , eller om en andra rotfyllning behövs för att undanröja eventuella ytterligare vävnad efter att tandläkaren har genomgått avslutad rotfyllning . En endodontist brukar göra dessa förfaranden .

Utbildning

En endodontist måste fylla tandläkarhögskolan , som tar minst fyra år , och sedan komplettera med ytterligare två år av utbildning i ett program som är godkänd av kommissionen om tandvård ackreditering av American Dental Association . Han har sedan passera tre undersökningar . Den första är en skriftlig tentamen på flera områden, bland annat biokemi , anatomi , farmakologi , mikrobiologi , statistik och andra . Det andra är ett fall historia undersökning som ska dokumentera flera olika endodontisk fall . Den tredje är en muntlig tentamen där experter fråga och intervjua den sökande för att avgöra sin nivå av problemlösning , kreativitet och beslutsfattande. Efter att ha uppfyllt alla krav, är den kandidat som ett DIPLOMATE av den amerikanska styrelsen för endodonti .

Teknik

Tillsammans med X-strålar, kommer endodontists ofta använder avancerad teknik såsom fiberoptiska kablar försedda med små kameror att komma mycket nära och exakt utsikt över tänderna . De kommer också att använda spets locators avgör hur lång och djup rotfyllningar .

Typer

Enligt endodontisk , endodontists utföra även andra operationer , inklusive avsiktliga återplantering där en tand avlägsnas och behandlas samtidigt utanför mun , då ersättas . Endodontists använder ofta lokalbedövning under försöken . Efter ett förfarande kan en patient upplevelse lätt smärta, obehag och svullnad , det endodontist kan ordinera medicin för att lindra smärta .

Previous:nothing Next:den genomsnittliga kostnaden för Invisiline

Relaterade artiklar


 • komplikationer av oral kirurgi
 • sätt att bekämpa en tandvärk
 • hur man kan slå dålig andedräkt
 • hur man lär sig mycket om tandimplantat
 • program för hjälp med tandvård
 • miniatyr tandvård verktyg
 • hur man åter anbringa en tandkrona
 • hur man kan bota graviditet gingivit
 • interventioner för att ersätta saknade tänder och förvaltning av mjuk vävnad för dentala implantat
 • enklaste sätten att stoppa tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com