historia kriminaltekniska tandvård

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-24
Rättsmedicinska tandvård eller odontologie identifieringen av en brottsling eller en avliden person genom sina tänder eller teethmarks . Berättelser om att fastställa identiteten på ett lik när lite kvar i kroppen går tillbaka så tidigt som första århundradet efter Kristus . Idag är kriminalteknisk odontologi normalt används i fall av John eller Jane gör ( oidentifierade lik ) , massdöd där fortfarande blandas , eller i fall där de mänskliga kvarlevorna sönderdelas eller icke identifierbara grund av allvarliga skador . Forensic odontologie också används för att identifiera brottslingar genom att deras teethmarks , vanligen i anfall offer .

Du behöver :
Implant
. Partiell.
Bridge.
Protes .

Tidig Forensic odontologi

Den första uppsats i ämnet kriminaltekniska odontologi skrevs 1898 av kubanska födda Dr Oscar Amoedo i Paris . Titeln " Dental Konst och Legal Medicine , " boken som den första bild och text om identifiering av okända kroppar , vilket gör Amoedo grundaren av den moderna kriminaltekniska tandvård .

första kriminaltekniska odontologi Identifiering

Den första mänskliga kvarlevor framgångsrikt identifieras med hjälp av kriminaltekniska odontologi var 126 parisare dödades när Bazar de la Charité brann ner den 4 maj 1897. Teatern ska gå dödades när brandfarliga eter-syre film tändes en projektor , vilket resulterar i en extremt snabb och förödande brand . Alla utom 30 av offren var framgångsrikt identifieras genom sina kläder eller smycken. En av de oidentifierade offren var Duchesse d' Alencon , dotter till hertigen av Bayern , senare identifieras med Albert Haus hjälp tidigt, närmare tandläkare register fattas av Dr Isaac B. Davenport .

första kartläggningen kommittéerna

Norge etablerade den första rättsmedicinska kommittéer odontologi identifiering 1945 för att undersöka brottsplatser med flera offer . Varje kommitté bestod av en polis , en tandläkare och en läkare som arbetade tillsammans för att identifiera den avlidne . Ett offer kan endast formellt identifierade om alla tre ledamöter var överens om . I de fall där organ inte kunde identifieras var tandläkare intryck som skall tas från offret . Dessa tidiga norska identifiering kommittéer som föreskrivs principer som identifiering av offer i dag .

First North American Conviction

Den första brottmålsdom i Nordamerika att funktionen bevisning i form av rättsmedicinsk odontologi var att Wayne Boden år 1972 . Dömdes till tre livstidsstraff för mord på fyra kanadensiska kvinnor , featured Bodens prövning bevis från ortodontist Gordon Swann som kunde länka bitmärken på offren till Boden tänder . Swann var i kontakt med J. Edgar Hoover inför rättegång och riktades till England för att träffa experter på kriminaltekniska odontologi .

Ålder Identifiering

Forensic odontologi kan också användas för att bestämma åldern på en avliden person. År 1991 rapporterade Dr Mark Skinner och professor Gail Anderson av Simon Fraser University , Kanada, gäller en Native-American barn vars kranium upptäcktes i British Columbia , Kanada . Barnets ålder fastställdes genom granskning av tandemaljen liksom markörer stress i tänderna som var korrelerade till incidenter av stress i barnets liv .

Previous:nothing Next:Hur man använder en vatten plocka

Relaterade artiklar


 • dike mun och Periodontala sjukdom
 • fördelarna med digital dentala röntgen
 • hur dra nytta av tandvårdsturism
 • hur man kan minska smärtan av hängslen
 • hem rättsmedel för tandsten
 • information om hur du extraherar extra tänder innanför tandköttet
 • hur man förebygger karies och hålrum
 • hur man lär små barn att öva god munhygien
 • smärtlindring för inflammerat tandkött
 • tandvård laserbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com