hur man tar hand om mjölktänderna extraktioner

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-12
Medan den kirurgiska utvinning av permanenta eller visdomständerna är ett vanligt förfarande hos vuxna kan det finnas ett behov av kirurgisk extraktion av lövträd ( baby ) tänder under barndomen . Den vanligaste orsaken till tandläkare och kirurger ta bort mjölktänderna är att det inte finns tillräckligt utrymme för tand eller att ge plats för permanenta tänder som kommer i. Efter utvinning, god vård , däribland städning och kost är nödvändiga för att återkräva helt och förhindra infektion i uttaget

Du behöver : .
gasväv.
Istillbehör.
Soppa buljong .
Mjuk mat.
Smärtstillande medicin .


1 .
Begär att ditt barn är frånvarande från skolan direkt efter tandutdragning . Även om detta inte alltid möjligt , om han kan ta tid att bara vila hemma och följa ett regemente av vård kommer tandutdragning läker sannolikt snabbare och blir mindre benägna att infektion . Om han inte kan stanna hemma ett par dagar , försök att hindra honom från fysisk ansträngning , t. ex. lek och motion , för ett par dagar . Detta är särskilt viktigt för yngre barn.
2 .
Placera ditt barn i ett område där hans huvud kan stöttas upp , antingen i en stol eller i sängen med flera kuddar . Du vill hålla huvudet upprätt efter operationen , eftersom det hjälper blodet att koagulera och uttaget för att börja läka .
3 .
Be barnet att mjukt bita på en bit kirurgisk bomull eller gasbinda omedelbart efter operationen. Du vill att han ska göra detta för att kontrollera mängden blod och uppmuntra koagulering . Inte uppmuntra honom att bita hårt eller ofta , men om han smakar blod i munnen , ett lätt bett om gasväv kan bidra till att uppmuntra koagulering .
4 .
Låt inte honom att borsta tänderna , skölja munnen eller spotta i tolv timmar efter operationen. Dessa verksamheter kan bryta upp den bildar propp i uttaget och förlänger läkningsprocessen. Efter tolv timmar kan du låta honom försiktigt skölja munnen med en saltvatten lösning gjord från 1 /4 kopp varmt vatten och 1 /4 tsk salt .
5 .
Feed ditt barn soppa buljong eller andra icke-mejeriprodukter vätska för den första dagen efter operationen. På den andra dagen , och för den följande dagen , försöker ge honom endast icke-mejeri mjuk mat och livsmedel som inte alltför varmt. Ge inte barnet en halm , som suger kunde bryta upp koagulering blodet i sockeln och fördröja återhämtningen. Också inte ger honom mjölkprodukter i några dagar , eftersom du vill undvika aktiva bakterier från att komma i eller i närheten av öppna uttag som det är att försöka läka . Även om det kan vara frestande att låta ett barn att äta glass efter operationen , kan mejeriet skadligt, särskilt dagen för operationen . Satsa på popsicles eller fryst glass istället , så länge inget tuggande krävs .
6 .
Placera en icepack på samma sida av kinden som tandutdragning . Detta kommer att bidra med någon svullnad som uppstår efter operationen.
7 .
Hantera någon smärta med smärtstillande . Fråga din tandläkare för ett receptbelagt smärtstillande eller att rekommendera en over-the-counter medicin som ditt barn kan ta . Tas i rekommenderade doser , en over- the- counter läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen bör hjälpa till att hantera smärtan , men det är alltid bäst att rådfråga tandläkare eller läkare för råd om smärtlindring .


Previous:nothing Next:roterande vs oscillerande tandborstar

Relaterade artiklar


 • hur man får tuggummi ur hängslen
 • hur du bota din dålig andedräkt på enkelt sätt
 • hur man vitare tänder snabbt
 • hem åtgärda med dentala bevattning
 • Hur får man en hollywood leende
 • skäl att byta till elektriska tandborstar
 • hur man förebygger mun lukt
 • hur man ska behandla Staph infektioner från abscessed tänder
 • hur som sittplats en protes
 • skäl att välja en tandhygienist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com