information om folkhälsa tandvård

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-07
Folkhälsa tandvård är en aspekt av tandläkare för allmänmedicin förbättringar av befolkningens hälsa , i motsats till att fokusera på enskilda tandproblem . Folkhälsa tandläkare ser möjligheter att förbättra andelen karies hos befolkningen i allmänhet och arbetet med att skapa medvetenhet när det gäller förebyggande åtgärder samt komma med nya sätt att förbättra tandhälsan över hela linjen

Du behöver : .
Plaque-avslöjande tabletter .
Tooth Mousse .

Utbildning

Men det finns ingen utbildning krav för att gå med grupper som är intresserade att främja allmänhetens tandhälsa , främjar den amerikanska styrelsen för Dental folkhälsa ( ABDPH ) en specialitet för dem som önskar att träna som ett folkhälsoproblem tandläkare . De krav som anges av ABDPH omfatta förutsättningen för att vara en tandläkare , som inkluderar en 4-årig tandläkarutbildning och fullbordandet av en doktorsexamen i antingen tandkirurgi eller odontologi . Utöver detta rekommenderar ABDPH folkhälsan tandläkare visa folkhälsan värderingar , egenskaper ledarskap och prenumerera på folkhälsa Tandvård etiska regler .

mål

De mål för folkhälsan tandvård inte bara består av att producera mer forskning om vilka faktorer inflytande karies och oral sjukdom men att överbrygga klyftan mellan den information som samlats i dessa studier och allmänhetens kunskaper . Detta är uppenbart i försöken att skapa samhällsorienterade oral hälsoprogram och tätningsmedel program som börjar i skolan .

AAPHD

Den amerikanska Association of Public Health Tandvård ( AAPHD ) grundades 1937 och är en öppen organisation skapad med syfte att främja oral hälsa . Det AAPHD inte bara räknar och välkomnar medlemmar i dentalbranschen och vetenskapliga samfundet utan också medborgare av allmänheten som vill hjälpa till med projekt och utbildning av allmänheten . Den AAPHD har förklarat sitt uppdrag som en av förebygga karies , främjande av hälsa och utbyggnad av Folktandvården kunskap .

Flouridation

En av folkhälsan tandvård prestationer har varit att införa fluoridering i det offentliga vattensystem i många kommuner . Förespråkarna , däribland American Dental Association , hävdar att tillsätta fluor i vattnet drastiskt skär ner på karies . Kritiker hävdar att fluoridering är onödig och kan även innebära oöverkomliga hälsorisker . Idag har cirka 67 procent av befolkningen i USA tillgång till fluoriderat vatten .

munvatten

Ett annat område av stor kontrovers har debatten om munvatten . Folkhälsa tandvård talade för många år som munvatten bör vara en del av en daglig tandvård rutiner för rengöring , tillsammans med tandborstning och tandtråd , men de senaste rapporterna tyder på att over-the-counter munvatten kan kopplas till cancer i munhålan. A 2009 studie publicerad i " Australian Dental Journal " släpptes fynd som alkoholhaltiga munvatten kan leda till vissa muntliga cancer och bör omklassificeras som receptbelagda läkemedel .

Previous:nothing Next:barn & unga tandläkare

Relaterade artiklar


 • Vilka typer av sedering används i tandvården ?
 • hur man förbereder fasader
 • det bästa sättet att hålla proteser säkra
 • hur man får vardagen fläckar från tänderna
 • hur man förebygger karies och hålrum
 • nackdelar med hängslen
 • hur du gör din egen snarkning Tandskydd
 • hur man kan bli av vitlök andedräkt
 • hur man använder bakpulver för att rengöra tänderna
 • peroxid och tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com