instrument som används inom tandvården

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-31
En av de främsta anledningarna till varför människor undviker att gå för att se tandläkaren är dentala ångest , konstaterar floss. com . Ibland känner till alla de verktyg som tandläkaren använder kan hjälpa till att lindra vårt sinne och fokusera på belöningen , en frisk och vacker leende . Följande är en gemensam förteckning över dentala instrument och deras användning .

munspegel

En mun spegel är en liten handhållen spegel som låter tandläkaren se alla vinklar inne i patientens mun . Detta verktyg kan ge en indirekt sikt i munnen , reflekterar ljus och även erbjuda en förstorad bild .

Sonder

Tandläkare brukar använda flera olika typer av handhållna prober . Sonden används oftast i vanliga tentor har skäran eller kontraindikationer vinklad sond . Denna sond låter tandläkaren hitta gropar i tänderna , oegentligheter och även problem med kronor .

College pincett

College pincett är ett annat verktyg som vanligtvis används i grundläggande tentor . Dessa pincett tillåter tandläkaren att placera och hämta små föremål i munnen , inklusive den lilla rullar av bomull tandläkaren ibland måste stoppa i munnen för saliv kontroll .

masker, handskar , skyddsglasögon och ansiktsskydd

Alla dessa skyddande objekt är till för att skydda tandläkare från bakterier , skräp , bakterier och kemikalier genom att skydda ansikte, händer och ögon .

röntgenmaskin Röntgenbild Film

Den x-ray maskinen kan tandläkaren ta bilder av patientens mun för att få en bättre titt på alla problem . Den röntgenbild film behövs för att spela in själva bilden , och finns i alla möjliga olika former och storlekar .

Disponibel Saliv Utkastare

Tandläkaren kan kontrollera mängden saliv i munnen medan han arbetar med en disponibel saliv ejektor , vilket är en låg volym suganordning . Utöver den disponibla saliv ejektor , tandläkare använder också en mängd bomull rullar och pellets för att absorbera allt överskott av saliv eller blod under det dentala förfarandet .

Sprutor med engångskanyler

För mer smärtsam tandingrepp , tandläkare kommer att bedöva en del eller till och med hela din mun med hjälp Novocain , eller lokalbedövning . De injicera Novocain hjälp av en spruta med en disponibel nål . Detta låter dem arbeta utan att orsaka patienten utöver smärtan .

Dental Bur Drill

dentala bur är en liten bifogad fil som fäster borren . Bur tillåter tandläkaren att smidigt och polera områden som är ojämna innan du fyller hålrum eller reparation chip i tänderna . Denna enhet kan du även tandläkaren ta bort tanden vävnad innan restaurering eller andra förfaranden. Burs finns i många olika storlekar och fäster en borr som roterar dem i höga hastigheter. Borren , förutom rotera en bur, kan också användas för att skära ut en tand eller konstgjord tand material .

Previous:nothing Next:varför tänder gulnar med tiden ?

Relaterade artiklar


 • hur en Tandläkarborrmaskiner fungerar med hjälp av gas
 • hur man bleka tänder implanterade
 • hur du kan förbättra din sömn i 5 enkla steg
 • hem rättsmedel för inuti käken bita
 • vad man ska göra om du inte har tandvårdsförsäkringen
 • vad är en vestibulära yta ?
 • hur du gör dina tänder ser vitare
 • hur man limma på en tandbro
 • vilken typ av blekmedel används i tandblekningsmedel ?
 • hur man rengör tungan lätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com