kan faner förtunnas ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-16
Dental faner används för att förbättra utseendet på tänderna . De bör kunna tillämpas av en tandläkare som specialiserat sig på kosmetisk tandvård . Faner är gjorda för att passa för varje patient och bör inte vara obekväm . I vissa fall kan de dock kännas för tjock för bäraren , som orsakar läspande eller andra problem tal , svårigheter att tugga , dålig bita , eller ens smärta

Typer

Faner är oftast gjorda av porslin eller kompositmaterial , en mögel tas , och faner är skulpterade runt tänderna att se en naturlig look . Tänderna är sedan in eller kratsade ner så att faner att passa . Lumineers och DURAthin låta tänderna förbli utan polering bort emalj som skyddar tanden .

Tjocklek

För en del patienter kommer faner känna för tjock . Det kan bara vara en fysisk känsla av att ha en hel mun , eller skulle kunna omfatta talsvårigheter . Överdriven saliv kan även vara närvarande . Det tar tid att vänja sig med fanér , men om ett par veckor har gått och ingen förbättring kan det vara ett problem .

Komfort

Ofta ett vax mock -up används före tillämpningen av faner . Om detta inte görs , kommer patienten lär sig bara vad deras fasader kännas när den tillfälliga fasader placeras . Om det är dålig planering för den sista uppsättningen , eller tänder har hittills inte kratsade ner kommer obehag förlänga efter tillämpningen av de permanenta faner .

Utseende

För en del faner bärare , tänderna verkar vara falska . Om tjockleken på tänderna inte känner sig naturligt , kan det gå inte naturligt . Patienter som hade stora luckor eller chips i tänderna innan ansökan får uppleva detta , lika plötsligt de inte längre har stora utrymmen att de är vana vid .

Montering

I allmänhet , om ett besök hos tandläkaren bekräftar att den ursprungliga faner är för tjock för att betraktas som friska , kommer de måste tas bort och ersättas . Borttagning kan vara mycket irriterande om den ursprungliga som var ordentligt jordad när den tillämpas .

Previous:nothing Next:Varför kaffe fläcken tänder ?

Relaterade artiklar


 • tandvård anatomi & fysiologi
 • fördelar och nackdelar med tandbroar
 • hur du tar bort tuggummi från tandvård
 • Vilka typer av sedering används i tandvården ?
 • hur man fixar sneda tänder med skalfasader
 • hur man gör en behandling för sjukdomar i tandköttet
 • Hur man överlever en tandläkare besök med hjälp av sedering
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hur du tar bort gula fläckar från akryl på proteser
 • Vilka är fördelarna med daglig tandborstning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com