klasser av ocklusion

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-23
Ocklusion är det sätt som den övre och nedre rader av tänder radas upp i den mänskliga munnen . Det finns tre klasser av ocklusion , vilket innebär att det finns tre olika sätt som tänder radas upp i munnen . Det finns grader av variation i varje klass , men endast en anses vara "normal " eller friska .

klass I

klass I ocklusion är standarden för normalitet i tänderna anpassningen . En person med en klass I ocklusion har tänder som linje upp ordentligt , skapa balans mellan över-och underkäken . När denna typ av ocklusion inträffar , personens första molarer i topp och botten rör vid varandra när munnen stängs . Den övre framtänderna sticker bara något framför den nedre framtänderna .

klass II

klass II ocklusion är den vanligaste deformitet , enligt drspiller. com . I klass II ocklusion , sitter ner käken något bakom där den ska . Detta ger personen en " svag haka " eller försvagats hakan i sin profil . Vissa människor tycker faktiskt denna typ av profil attraktiva kvinnor , eftersom det ofta leder betraktaren att fokusera sin uppmärksamhet på kvinnans ögon . Dock är klass II ocklusion ibland ett funktionellt problem . Det kan leda till och har framtänderna överlappningen för långt och kan skapa en gummy utseende när en person ler .

klass III

En klass III ocklusion skapar det motsatta problemet att en klass II- ocklusion . I detta fall är den övre käken längre bak än den borde vara . Detta leder till en profil med en utskjutande haka . Traditionellt , vissa människor associerar denna typ av profil med en stereotyp maskulin utseende . Detta kan orsaka nedre tänderna för att visa för mycket när en person ler . Funktionellt kan en person med en svår klass III ocklusion har svårt att bita . Medan en person med en klass I ocklusion kan ta hans eller hennes underkäken fram emot att bita med framtänderna , kan en person med en klass III ocklusion medför inte underkäken bakåt att göra detsamma . En person med en klass III ocklusion som är allvarlig nog kanske inte kunna använda sin front framtänder för att bita genom livsmedel .

Previous:nothing Next:OSHA tandvård krav

Relaterade artiklar


 • protes platta reparation
 • vad som orsakar svart på barns tänder ?
 • hem rättsmedel för en brun tunga
 • är tandblekning brickor lika med tandläkaren behandling ?
 • hur lösa tand cement från broar
 • hur man gör en nattvakt
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • hur att bleka tänderna naturligt med häpnadsväckande resultat
 • fakta om barns tandkräm
 • tandvård lumineers vs veeners
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com