protes platta reparation

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-14
Används för att ersätta förlorade tänder , proteser är ett säkert och effektivt sätt att ge bäraren ett bättre leende och bett . Trots att de är starka , genomsnittliga långfristiga slitage , sjuk passform och släppa alla kan orsaka skador på en protes tallrik . En protetikern specialiserat på att skapa och reparation av tandproteser . De ska aldrig ändras av en person som inte är särskilt utbildade för att göra det

Vem Reparationer Proteser ?

En protetikern är en tandläkare som är utbildad i ytterligare två till tre år efter tandläkarhögskolan . Dessa tandläkare är specialiserade på byte och restaurering av saknade eller skadade tänder . Vävnader i munnen är mycket känsliga , och försöker göra självläkande på proteser kan orsaka permanenta skador. En trasig protes platta bör alltid tas till en tandläkare så snart som möjligt .

Efter en protes Breaks

När en protes raster får en tandläkare inte omedelbart tillgängliga. Tillfälliga Reservdelar finns på många apotek och stormarknader . Dessa paket ger ett starkt bindemedel som blandas hemma och tillämpas på rasten. Denna korrigering anses säkert för kortvarig användning. Det låter bäraren har tänder tills han kan boka tid med en tandläkare .

Tandläkare Versus Denture Lab

Om bärarens proteser sändes off- site från tandläkaren kontor som ska skapas , kan de behöva skickas bort för reparation . Många tandläkare erbjuda en tillfällig eller akut protesen för detta scenario. Vissa tandläkare göra omedelbara reparationer på sitt kontor eller labb . Protes Labs anställa personal på plats för att skapa proteser och göra reparationer . Protes Labs i allmänhet inte fungerar efter avlägsnande och ersättning av tänder , men det finns undantag . En protes labb kommer mer sannolikt att kunna göra samma dag vändning på reparationer.

Reparera protesen tavla

protesen plattan kommer att kontrolleras mot mögel som togs av bärarens munnen under skapandet . Som en dålig passform är en vanlig orsak till skador, kan justeringar behöva göras på plattan för att säkerställa att det inte kommer att bryta igen . Efter harts värms kommer eventuella sprickor eller brott jämnas över . De skador som vanligtvis inte vara synlig och protesen kommer att visas som om det aldrig hade gått sönder. Om en tand har brutits av, kommer den att läggas tillbaka på plattan och jämnas ut .

Efter reparationer görs

Om brottet tros bero på stress av dålig passform , kan en relining göras . Ett tjockt lager av mjuk gel-liknande material kommer att placeras över protesen , som sedan kommer att placeras i bäraren mun . Efter en liten stund att ta form , kommer protesen tas bort , och överskottet material kommer att skrapas bort . Förtjockning kommer att skapa en stramare passform som är mindre benägna att bryta igen . Protesen kan vara obekvämt för ett par dagar tills munnen justerar .

Previous:nothing Next:mun och tandkött vård

Relaterade artiklar


 • hur man gör en naturlig tand blekning behandling
 • Hur hängslen för tänderna arbete ?
 • hur man använder tänderna vitare kit
 • hur man väljer rätt färg protesen
 • hur man rengör en nattvakt
 • hur man gör en modell av permanenta tänder
 • hur man hittar en Medi-Cal tandläkare
 • hur man kan undvika fläckar på tänderna
 • hur man rengör tungan lätt
 • hur man kan bli av munsår på tungan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com